Moda

Voljeli ih ili prezirali, haljine iz osamdesetih opet su u modi - pogledaj modele iz dućana, možda slične imaš u ormaru

  • U svom posljednjem gostovanju u emisiji Ellen DeGeneres glumica Reese Witherspoon pojavila se u haljinici koja je mnoge podsjetila na modele koji su se nosili 1980-ih
  • Nedavno smo u kreacijama koje su djelovale kao da su posuđene iz ormara Lady Di vidjeli i vojvotkinju Kate Middleton
  • Voljeli ih ili ne, haljine iz osamdesetih ponovno su u modi, a mi smo one najatraktivnije za tebe izdvojile iz aktualne ponude high street dućana

Glumica Reese Witherspoon gostovala je u showu komičarke Ellen DeGeneres. Za tu priliku odjenula je ljubičastu haljinu V izreza s naglašenim rukavima čiji dizajn potpisuje Stella McCartney. Uz nju je kombinirala efektne bež salonke s metalnim ukrasom na prednjem dijelu. Budući da je nižeg rasta, glumica je odabirom suknje koja je dužine tik iznad koljena uspješno produžila noge te stvorila dojam da je viša nego što to uistinu jest. Obožavatelji na društvenim mrežama pohvalili su njezin izgled te primijetili kako odabrana haljina djeluje ako da je "ispala iz osamdesetih".

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Pomoću ovih odjevnih savjeta i trikova niske žene 'dobit će' nekoliko dodatnih centimetara Rubrika Moda Moda

No, ona nije jedina poznata dama koja je posljednjih tjedana privukla pažnju haljinama nadahnutima osamdesetima. Za vrijeme službenog posjeti Irskoj, vojvotkinja od Cambridgea pojavila se u dvije kreacije koje su djelovale kao da ih je posudila iz ormara princeze Diane, koja se upravo tada prometnula u pravu modnu ikonu. U posjet je Kate pristigla u prigodnoj zelenoj haljini brenda "Alessandra Rich" s visokim ovratnikom i plisiranim detaljima, dok je za prijem u Muzeju književnosti odjenula vintage ružičastu haljinu na točkice čiji dizajn potpisuje Oscar de la Renta.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Haljine inspirirane krojevima popularnima u osamdesetima ponovno se vraćaju na velika vrata svijeta mode. Dok su neke od nas oduševljene ovom viješću, druge su sigurno preokrenule očima zbog njihova povrata. Ali, nerijetko je to slučaj kada govorimo o modi iz navedenog razdoblja. Dok neki zaziru od nje, drugi su jedva dočekali priliku da ponovno nose predimenzionirane sakoe, puf rukave i cipele s malom potpeticom.

Možda vas zanima Imaš li ih? Postoji 5 vrsta cipela koje odgovaraju baš svakoj modnoj kombinaciji Rubrika Moda Moda

1. Povratak otpisanih

Aktualna ponuda high street dućana vrvi komadima inspiriranima ovim desetljećem, a među njima se posebno ističu kratke haljine koje krasi predimenzionirano cvijeće. Vjerujemo kako među vama sigurno postoje one koje su se duboko nadale da ovaj nekoć sveprisutan uzorak neće tako skoro vidjeti u ponudi. Modele krase i neizostavni naglašeni rukavi koji dolaze u kraćoj i dužoj formi.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Primjeri: Zara (299,90 kuna), Pull&Bear (229,90 kuna), Stradivarius (199,90 kuna)

2. Baš kao Kate Middleton

Nešto sitniji cvjetni uzorak može se pronaći na haljinama midi dužine te onima rezanima iznad koljena koje su blago stegnute u struku. Krase ih dugi rukavi koji mogu biti blago naglašeni u ramenima ili se sužavati prema kraju ruke te tako tvoriti tzv. balon rukave. Ove haljine možeš stilizirati velikim remenom s izraženom kopčom. Uvjerene smo da bi u ovoj plavoj cvjetnoj haljini rado prošetala i vojvotkinja Kate.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Primjeri: Reserved (229,90 kuna), Reserved (249,90 kuna), C&A (oko 300 kuna)

Možda vas zanima S ovih 5 lakih trikova ćeš svaku svoju modnu kombinaciju učiniti uzbudljivijom Rubrika Moda Moda

3. Vjerne kopije

Za kraj, za tebe smo izdvojili tri haljine koje djeluju kao da su uspješno odoljele zubu vremena i došle ravno iz 1980-ih. Ovi modeli uistinu imaj retro štih i djeluju poput vintage komada koje smo posudili iz majčinih ormara. Hoće li jedan od njih svoje mjesto pronaći i u tvom ormaru?

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Primjeri: Zara (349,90 kuna), Reserved (349,90 kuna), Zara (499,90 kuna)

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0