Moda
Le Šmuk nakit

Vintage nakit: starozagrebački štih i šarm oživio je u komadima Le Šmuk nakita

  • Predivan ručno rađeni vintage nakit inspiriran trendovima u nakitu iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, nastaje u radionici brenda Le Šmuk
  • Naušnice, ogrlice i narukvice dolaze u raznim modelima, a uskoro možemo očekivati i novu kolekciju!
  • O tome odakle ideja za pokretanjem brenda, o inspiraciji te novim kolekcijama, razgovarali smo s Paulom Dušak, osnivačicom brenda Le Šmuk

Prekrasan ručno rađeni nakit s posebnom pozornosti na detalje može se pronaći u kolekcijama brenda Le Šmuk. Prema riječima dizajnerice i osnivačice brenda, Paule Dušak, komadi Le Šmuk nakita, koje na Instagramu prati i voli više od 3800 ljudi, inspirirani su vintage nakitom iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

Le Šmuk nakit | Autor: SpinakerGraphics SpinakerGraphics Le Šmuk nakit

Paula nam je otkrila odakle je došla ideja i inspiracija za pokretanjem brenda. "Ideja za brend došla je sasvim slučajno. Shvatila sam da u običnim dućanima ne mogu pronaći “vintage” nakit koji je nalikovao nakitu iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. S obzirom na to da me oduvijek privlačilo razdoblje mladosti mojih baka i djedova te starozagrebački, "starinski štih" koji se upravo tada i nosio, odlučila sam samostalno izraditi nakit inspiriran tim vremenima. Kako riječ ,"šmuk" potječe od starozagrebačkog naziva za nakit koji nije bio niti zlato niti srebro, upravo je taj naziv za brend bio i više nego prikladan".

Le Šmuk nakit | Autor: SpinakerGraphics SpinakerGraphics Le Šmuk nakit

U razgovoru s Paulom saznali smo i kako nastaju modeli te što ju najviše inspirira pri osmišljavanju dizajna novog komada nakita. "Inspiracija za nakit proizlazi upravo iz starinskih slika, filmova i časopisa 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. Osim što vintage nakit može biti dobra inspiracija za izradu nakita, ono što nam je uvijek na pameti kad osmišljavamo nove modele jest da trebaju biti kreirani za “klasičnu ženu modernog doba”, rekla nam je Paula.

Le Šmuk nakit | Autor: SpinakerGraphics SpinakerGraphics Le Šmuk nakit

Možda vas zanima Nakit u kojem je zatočen cvijet orhideje; svaki komad je baš poput svake žene jedinstven Rubrika Moda Moda

Le Šmuk nakit | Autor: SpinakerGraphics SpinakerGraphics Le Šmuk nakit

Paula nam je objasnila i kako funkcionira proces izrade te koji se materijali koriste pri izradi Le Šmuk nakita. "Iako nam padne na pamet jako puno ideja, samo neke od njih zažive. Većinu dijelova uvozimo, no ponekad se zna dogoditi da ono što stigne nije tako kako je prvobitno zamišljeno. Postoji puno „trial and error“ situacija, no ponekad i iz najlošijih situacija nastanu najtraženije šmuksice. Trenutno od materijala u ponudi imamo bižuteriju, nehrđajući čelik i sterling srebro. Ideja je da većina ponude bude napravljena od što kvalitetnijeg materijala po što pristupačnijoj cijeni." 

Le Šmuk nakit | Autor: Instagram@le_smuk Instagram@le_smuk

Budući da je, prema njezinim riječima, "cilj brenda osigurati što kvalitetniji šmuk po što pristupačnijoj cijeni", cijene Le Šmuk nakita kreću se od 50 do 200 kuna, a cijena ovisi o tome o kojem se materijalu i modelu radi.

Le Šmuk nakit | Autor: SpinakerGraphics SpinakerGraphics Le Šmuk nakit

Paula nam je otkrila i kako na zimu možemo očekivati posebno pripremljenu novu Le Šmuk kolekciju, no za više detalja ćemo se ipak morati malo strpjeti te do tad pratiti službene profile brenda Le Šmuk na Facebooku i Instagramu za sve novosti i predivne modele nakita!

Možda vas zanima Cloud&co. ima nove modele njihove popularne ogrlice s oblačićem. Evo ih u novim bojama! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@le_smuk

Komentari 0