Moda
Kalla Store

Elegantni ruksaci, shopper torbe, haljine... domaći brend Kalla privukao nas je minimalističkim dizajnom

  • Domaći brend Kalla svakim novim proizvodom stječe sve više obožavatelja
  • Priča brenda krenula je s minimalističkim ruksacima, nastavila se s haljinama i shopper torbama, a uskoro stiže i nova jesenska kolekcija s novim modelima
  • Petra Vukelić koja stoji iza brenda samostalno sudjeluje u svakom koraku nastanka proizvoda, a doznali smo gdje je sve moguće kupiti njezine proizvode

Brend Kalla ove godine slavi svoj 5. rođendan, a otkako se te 2017. godine pojavio na domaćoj sceni, ne prestaje stjecati sve više zaljubljenika u sve što nudi sa svakim novim danom. Petra Vukelić koja stoji iza brenda od prvog je dana odlučila da se neće opterećivati izbacivanjem sezonskih kolekcija, već radi svojim tempom i predstavlja postepeno modele koje izrađuje po narudžbi u limitiranom broju.

Sam brend je nastao spontano iz Petrine vlastite potrebe za funkcionalnim ruksakom kojeg je htjela imati uz sebe na jednom dužem putovanju, a kako nije naišla ni na što što joj se u tom trenutku svidjelo, jednostavan i praktičan ruksak za ponijeti sa sobom odlučila je izraditi sama. 

 | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

"Nakon što sam izradila nekoliko njih i vidjela pozitivne reakcije okoline i prijateljica, rodila se poslovna ideja te sam po povratku s putovanja krenula postepeno u njezinu realizaciju uz veliku pomoć i podršku svog tadašnjeg dečka, bez kojeg se sve to ne bi tako brzo ostvarilo", priča mi Petra.

Priča njezinog brenda krenula je s ruksacima, no u međuvremenu su u ponudu stigle i haljine te shopper torbe koje su uz ruksake postale kamen temeljac vizualnog identiteta brenda.

 | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

max mara pasticcino torba Možda vas zanima Bakini komadi dobili su novo romantično lice! Pasticcino torbe pravi su predmet želja Rubrika Moda Moda

Inspiraciju za sve što radi Petra pronalazi svuda oko sebe - nadahnjuje ju i trenutna situacija u kojoj se nalazi jednako kao i stvari koje su joj bitne. Bojama se inspirira u prirodi, estetikom na ulici, filmovima… "Trudim se ostati dosljedna sebi i zadržati jednostavnost te dizajnirati za sebe. Smatram da prilagođavanje estetike trendu nema dugi rok trajanja", kaže. "Trudim se dizajnirati odjeću i torbe koje pristaju ženi u bilo kojoj situaciji u kojoj se u životu zadesi. Volim čist i minimalistički dizajn koji je istodobno laskav i ženstven, a to su na kraju i glavne karakteristike brenda: sloboda, ženstvenost, te jednostavnost i elegancija u isto vrijeme."

Kalla Store | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

Prilikom dizajniranja odjeće, Petra voli koristiti prirodne i održive materijale kao što su pamuk, lan i mješavine viskoze, dok prirodne materijale u izradi torbi ne koristi. Za ruksake i torbe najviše voli koristiti mikrofibru, imitaciju alkantare, a osim što joj se ovaj materijal jako sviđa te ga smatra bezvremenskim, vjeruje da upravo on najviše odgovara dizajnu i krojevima koje je do sada osmislila.

 | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

Planova za budućnost, priznaje, je mnogo, no oni se mijenjaju putem kako radi i ovisno o trenutnoj situaciji u kojoj se u životu nalazi, no nekako uvijek ima osjećaj, kaže, da se realiziraju u pravo vrijeme. Od prvog se dana trudi oduprijeti nametnutom pritisku tekstilne industrije za brzom proizvodnjom i hiperkonzumerizmu, a što je i glavni razlog zašto njezine kolekcije dolaze u limitiranim količinama te se izrađuju po narudžbi. U cijelom procesu proizvodnje sudjeluje od samog početka do kraja pa osim što potpisuje dizajn i kroj, svoje kolekcije sama i izrađuje, osim u slučaju rada na većoj kolekciji, kada je u izradu po potrebi uključen i mali tim krojača.

Kalla Store | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

Možda vas zanima U splitskom Neredu nudi se originalan hrvatski dizajn, od sitnica za dom do zgodnih poklona Rubrika Life&style Life&style

Brend bazira na online prodaji pošto sve radi po narudžbi i nerijetko ne stigne napraviti zalihe, a osim putem webshopa, kupci joj se najčešće javljaju putem Instagrama ili maila te tako naruče proizvod. Što se prodaje u fizičkim dućanima tiče, Kalla proizvode zasad je moguće pronaći isključivo u Rijeci u designer storeu 'Croatia in a Box'.

 | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

Kalla Store | Autor: Instagram @kalla_store Instagram @kalla_store

Trenutačno je Petra u procesu izrade nekoliko jesenskih modela torbi i haljina, a i kod njih će, priznaje mi, prevladavati dosadašnja estetika brenda - jednostavnost i ženstvenost u minimalizmu i neopterećenosti. Iako jesenska kolekcija još uvijek nije ugledala svjetlo dana, uopće ne sumnjamo da će s novim modelima krug obožavatelja brenda samo dodatno narasti, a priznajemo da i sami jedva čekamo vidjeti što nam je pripremila za hladnije dane koji su pred nama.

Photo: Instagram @kalla_store

Komentari 0