Moda

Veliki šal može popraviti ili pokvariti stajling. Kako ga nose Hrvatice?

  • Zimi nam je jedan od najvažnijih dodataka šal, koji nas grije, no ujedno i čini styling zanimljivijim
  • Može biti isklađen s ostatkom odjevne kombinacije ili pak biti popuno odskakati od nje
  • Pa evo kako Hrvatice koje smo uhvatili u šetnji nose svoje velike šalove - jer ove godine što veći, to bolji!

U zimi je nemoguće izaći iz kuće bez niza klasičnih dodataka za hladno vrijeme. Govorimo o udobnim rukavicama kako griju ruke, pletenoj kapi i ove godine tako popularnom krznenom šeširiću i šalu koji ćeš omotati oko vrata ili njime zaogrnuti leđa jer su šalovi-pokrivači također jedan od akcenata sezone. Ponekad nije lako uskladiti tako velik i upadljiv komad s ostatkom odjeće i često može narušiti sklad tvog izgleda. 

Možda vas zanima 4 modela šala koji te neće samo grijati nego će biti i modni statement Rubrika Moda Moda

Kada šal dobro kombiniraš s odjećom (i/ili drugim modnim dodatkom), podići će čak i nezanimljivu kombinaciju za hladno vrijeme. Postoji nekoliko načina da to učiniš, a kako bismo ie inspirirali pokazati ćemo ti nekoliko primjera s naših ulica. Evo kako velike šalove nose naše dame...

 | Autor: Pixsell/Ivo Čagalj Pixsell/Ivo Čagalj

Prolaznica u svijetlo bež kaputu odlučila se za prozračni šal apstraktnog cvjetnog dezena. Veliki uzorak dobro se slaže koloristički s bež bojom kaputa, a na šalu nalaze se i nijanse crne, bijele, smeđe i upečatljive crvene nijanse. Veliki šal iskombinirala je na traperice i smeđe kožne gležnjače, a odabrala je i torbu smeđe boje prošaranu logom. Lijepo!

 | Autor: Pixsell/Marko Lukunić Pixsell/Marko Lukunić

Dama smeđe kovrčave kose odabrala je upečatljiv vuneni šal kariranog uzorka s resama i nosi ga u sportskoj varijanti. Kombinirala ga je s prošivenom dugačkom jaknom narančaste boje, pa kombinacijom dominiraju jarke i vesele boje ova dva komada. Crne traperice ravnog kroja i torba umiruju kombinaciju, a platnene tenisice kopiraju karirani uzorak šala. 

Ovako se to radi: par upadljivih čizama ove prolaznice bio je magnet za poglede

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Brineta koja je odabrala sunčan dan za šetnju špicom nosila je zanimljiv šal. Veliki šal ima dva lica, jedno životinjskog uzorka i drugo, koje se istaknula u ovoj kombinaciji je cvjetnog uzorka. Vuneni šal s resicama iskombinirala je na smeđu dolčevitu i svijetle crop traperice, te popularne bijele kožne čizme s vezicama.

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Prolaznica koja se odlučila za jednostavnu, a upečatljivo plavo-crnu kombinaciju na što je kombinirala šal u sasvim drugom spektru. Dugački svijetli bijelo-sivi vuneni šal s resama omotala je oko vrata. Kombinirala ga je s kraljevsko plavom pletenom dolčevitom koju je stegnula remenom u struku i crnim trapericama trapez kroja. Stajling je upotpunila i kaputom iste plave boje kao i dolčevita, te je nosila crne čizme u spic. 

9 načina kako vezati šal Možda vas zanima Vodopad, kapuljača, omča, pletenica... Upoznaj 9 načina za vezanje šala Rubrika Moda Moda

 | Autor: Pixsell/Slaven Branislav Babic Pixsell/Slaven Branislav Babic

Evo i jednog šala-dekice kakvi su ove godine nova velika stvar. Prolaznica se zagrnula velikim šalom sivo-zeleno-rozih tonova što se lijepo složilo s pastelno ružičastom nijansom kaputa. Topli vuneni šal dovoljno je velik da se može prebaciti i preko leđa, kako bi lijepo i grijao. Dama ga je nosila uz haljinu na točkice i visoke crne čizme.

 | Autor: Pixsell/Zoe Sarlija Pixsell/Zoe Sarlija

Posljednja dama koju su uhvatile naše kamere, odlučila se za ženstvenu i upadljivu kombinaciju boja. Iskombinirala je ružičasti šal sa kaputom crvene boje. Za opuštenu šetnju plavuša se odlučila na rozu haljinu (sve tri boje su jarke) koja se nazire ispod kaputa i lakirane čizme na blok petu te crnu torbu sa zlatnim lancem.

Ako si i ti u potrazi za velikim šalom koji će dominirati zimskim kombinacijama, donosimo ti neke primjere iz naših high street trgovina. Sigurni smo da ćeš pronaći nešto što ćeš moći dodati svojoj kombinaciji velikih i toplih šalova.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Mohito (99,90 kn), Mango (149,90 kn), Bershka (119,90 kn)

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Mango (169,90 kn), Mohito (99,90 kn), Reserved (39,90 kn)

Photo: Pixsell/Emica Elveđi

Komentari 0