Moda

Uzorak od kojeg mnogi zaziru vlada novim kolekcijama. Jedan komad posebno privlači pozornost...

  • Tie-dye u prijevodu znači 'zaveži i boji', a ova tehnika ukrašavanja tkanine svjetsku je slavu doživjela zahvaljujući hipi pokretu
  • Ovaj psihodelični uzorak povratak na police modnih dućana duguje društvenim mrežama koje su ga popularizirale posljednjih mjeseci
  • U aktualnoj ponudi posebno se ističu trenirke izvedene u tie-dye uzroku koje zasigurno neće proći nezamijećeno, ali i haljine, majice...

Tie-dye uzorak svoj veliki povratak u kolekcije vodećih high street brendova uvelike duguje pandemiji koronavirusa. Naime, održavajući socijalnu distancu velik broj ljudi našao se "zarobljen" u vlastitim domovima te su se u želji da skrate vrijeme latili kućnih popravaka, reorganizacija životnog prostora i pospremanja ormara. Mnoge je ova situacija nagnala da starim odjevnim komadima udahnu novi život pa su se odlučili poigrati bojama i spomenutom tie-dye metodom.

 

Možda vas zanima Pomladi se kod frizera: Šest frizura koje skidaju godine Rubrika Beauty Beauty

Uskoro su društvene mreže preplavile fotografije na kojima se njihovi korisnice hvale vlastitom kreacijama. Ubrzo smo u tie-dye komadima mogli vidjeti vodeće svjetske influencerice poput sestara Jenner i Hadid. Kako to obično biva, priliku su uvidjeli i vodeći high street brendovi koji su prvo ljetne, a kasnije i jesenske kolekcije ispunili ovim uzorkom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Svi primjeri Bershka: korzet (169,90 kuna), traperice (199,90 kuna), jakna (199,90 kuna), suknja (149,90 kuna), kombinezon (449,90 kuna)

Prema ovaj uzorak nikada nije u potpunosti iščeznuo s polica modnih dućana, mahom se zadržao na majicama s kratkim rukavima. Novina je što ovoga puta isti uzorak možeš pronaći od suknji do gumica za kosu. Među poznatim brendovima primat u promicanju ovog uzorka preuzima Bershka. Tako ćeš u aktualnoj ponudi ovog brenda lako pronaći majice dugih i kratkih rukava, traperice, skunje pa čak i kombinezon ukrašen tie-dye uzrokom.

Možda vas zanima 'Ružne' tenisice su prošlost! A evo koje modele sportske obuće rado nosimo ove jeseni Rubrika Moda Moda

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Pull&Bear (119,90 kuna), Zara (79,90 kuna), Stradivarius (69,90 kuna)

Uz majice s kratkim rukavima, tu su i jednostavni topići s tankim naramenicama te oni s istaknutim ramenima. Ovi modeli izvrsno će se uklopiti uz tamne komade trapera kao i trenutno popularne crne hlače s prorezom na sredini. Uz pomoć ovog komada uspješno ćeš razigrati svaku monotonu odjevnu kombinaciju.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Stradivarius (gornji dio 149,90 kuna, donji dio 149,90 kuna), Pull&Bear (gornji dio 199,90 kuna, donji dio 179,90 kuna), Bershka (gornji dio 169,90 kuna, donji dio 179,90 kuna)

A za prave ljubiteljice, koje smatraju kako ovog uzorka nikada ne može biti dovoljno prava su poslastica sportski kompleti, odnosno trenirke. Upravo su se one premetnule u hit modni komad koji je zbog svoje upečatljivosti našao svoje mjesto i u garderobama svih trendseterica te onih dama koje se ne libe nositi neuobičajene modne predmete.

Možda vas zanima Trenirke nisu samo za sport - pogledaj kako ih nositi i izgledati sređeno Rubrika Moda Moda

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Zara (139,90 kuna), Stradivarius (119,90 kuna), H&M (oko 200 kuna)

Nas favorit su ipak haljine ukrašene tie-dye uzorkom koje dokazuju kako i komadi izvedeni ovom tehnikom mogu odisati ženstvenošću.

 

Photo: Instagram@michelletakeaim

Komentari 0