Moda

U dućane su stigli cekeri! Zara ima najoriginalnije, a Mango najelegantnije

  • Odavno su slamnate torbe postale nešto više od torbe s kojom idemo na tržnicu, prerasle su čak i odlazak piknik, šetnju seoskim srazama i plažu
  • Sad su vruća gradska roba, sve elegantnija, skuplja i nerijetko s dizajnerskim potpisom
  • Nije stoga neobično da nas je zagolicala nova ponuda cekera koja je stigla u high street trgovine

Naravno da je sva ljetna roba već na policama trgovina, pa tako i cekeri. Sezone nam se sve brže mijenjaju, ali nije nam ni tako mrsko vidjeti stare prijatelje koje smo ostavili u prošloj ljetnoj sezoni. Zaželimo ih se, a slamnati cekeri tu nikako nisu izuzetak. Dapače! Jako rado i uporno im se vraćamo, a posljednjih godinu dvije ponovno su doživjeli veliki bum.

Zahvaliti to možda ponajviše možemo Loeweovom cekeru s kojim su se fashion cure redovito slikale i zbog čijeg hypea su se rodile brojne, ništa manje lijepe high street kopije. Osim Loewe cekera nosili su se i drugi skuplji brendovi poput Jacquemusa, Celine, Twinseta, The Rowa, Polene, Saint Laurenta, a još više oni jeftiniji. I naravno da smo zavirili u trenutačnu ponudu ovih potonjih...

 | Autor: Mango Mango

Uostalom varijacijama na temu poznatih dizajnerskih komada koje nam nudi high street i inače se rado priklanjamo, a i dizajnu koji sami osmisle - ima i takvih, vjerujemo. Malo šetnje njihovim trgovinama, malo skrolanja rubrikama s torbicama dovelo nas je do zaključka da cekera ima obilje. Najviše su nam se ipak, onako ekipno, premda briljatnih primjeraka ima i kod drugih pristipačnih brendova, svidjeli oni iz ponude Zare i Manga. Razloge smo naveli u naslovu... Pogledaj naš odabir i vidi slažeš li se s nama?

Možda vas zanima Zimske čizme i slamnati ljetni ceker? Prolaznica je s ovim komadima uspjela složiti dobru kombinaciju Rubrika Moda Moda

Zara cekeri

I cekeri vole šljokice

Šljokice su ove godine izišle iz svoje novogodišnje comfort zone i ušuljale nam se u proljetnu modu. Na suknjama, na primjer. Sad nastavljaju putovanje i prema ljetu, zauzevši i tipično ljetne torbe. Barem Zara misli da im je mjesto i na cekerima. Pa... Ne izgleda loše!

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, ceker sa šljokicama (25,95 eura)

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, ceker sa šljokicama (39,95 eura)

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, ceker sa šljokicama (25,95 eura)

Bucket torbica kao ceker?

Kao što smo vidjeli (na slučaju sa šljokicama) nije cekera samo neka velika torba od slame. Zapravo, ni ne mora biti od slame. Nama se svidjela elegantnija izvedma od rafije i u netipičnom obliku bucket torbice. Ceker za skockanu gradsku curu.

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, bucket torbica od rafije (29,95 eura)

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara; Bucket torba s aplikacijama od perlica (49,95)

Kombinacija cekera s kožom

Je li ovaj dodatak metala i kože donio rockerski štih cekeru? Zapravo i nije. Nama taj rupičasti uzorak više asocira na ažur, popularni ljetni vez i cekeru daje prije romantičnu notu nego grublju rockersku.

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara; ceker s detaljem kože (39,95 eura)

Ceker u elegantnoj verziji

Ovaj je mališan daleko dogurao od velike slamnate torbetine za odlazak na tržnicu - u ovoj je verziji vrlo posh mini torbica.

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara; torba od rafije (35,95)

Ceker s resicama

Za ovaj veliki, čupavi ceker u crnoj boji pomislili bismo da je neki dizajnerski komad, ali nije.

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara; Ceker s resicama (39,95 eura)

Možda vas zanima Teško da postoje slađi cekeri i ruksaci od rogoza od ovih slavonskih, brenda Okusi sreće Rubrika Life&style Life&style

Mango cekeri

Cekeri koji nas podsjećaju na nešto

Ova dva cekera u stilu su Loewe modela koji je prošlog (i pretrošlog) ljeta bio ultimativni hit. Ipak, zanimljiv detalj su zakovice, a cekeri dolaze u varijanti sa smeđom i s bijelom kožim

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, Ceker sa zakovicama (49,99 eura)

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, Ceker sa zakovicama (49,99 eura)

Mangova shopper torba kao ceker

Ležernost ima zahvaliti mekoj formi, bez krutog dna ili stranica, nema ni kopču... Skoro pa hipijevski model, ali eleganciju je zadržao. 

 | Autor: Mango Mango Foto Mango; Ceker - shopper torba (49,99 eura)

Cekeri preko ruke

Ova dba modela imaju kratku dršku te se mogu nositi obješeni preko ruke. Ni veličina im nije "cekerovska", zapravo su to slamnate torbice, ali lijepe. Posebno nam se sviđa ova sa ručkama od zelene kože.

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango; Ceker od prirodnih vlakana (45,99 eura)

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, Ceker od prirodnih vlakana (39,99 eura)

Najluksuzniji Mango ceker

Svakako da pripadnice starih bogataških obitelji čiji je stil old money ili tihi luksuz ne hodaju svijetom sa cekerima, ali ovaj bi čak i kod njih prošao. Posebno elegantnim čine ga kruta forma, detalji od kože, vidljivi, čisti šavovi i zlatna kopča.

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango, Ceker bucket oblika s efektom rafije (55,99 eura)

Ceker u obliku polumjeseca

Miu Miu, Row, Coperni, Gucci, Celine, Bottega Veneta... svi ovi dični dizajnerski brendovi imaju half-moon torbice. Pa... ne vidimo zašto se oblik polumjeseca ne bi preselio i na ceker? I učino ga svjetlosnim godinama udaljenim od onoga što su cekeri nekad bili.

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango; Ceker od rafije s dvostrukom ručkom (59,99 eura)

Photo: Zara

Komentari 0