Moda
Hlače s remenima oko gležnja

Trend koji jača: remenčići nisu više rezervirani za sandale, sada i hlače imaju pojaseve oko gležnjeva

  • Traperice ravnih i širokih nogavica prevladale su naše omiljene uske kožne hlače, dok su se radne hlače - u potpunosti vratile, samo što su ovaj put ultra široke, umjesto skrojene po mjeri uz tijelo
  • A s hlačama širokih i (predugih) nogavica pojavio je još jedan trend: remenčići, trake, konopci, čak i mašne vezane oko gležnja - preko nogavica
  • Hoće li ovaj modni izričaj hlača s pojasevima na gležnjevima uskoro zavladati našim subotnjim špicama? 

Na scenu nastupa još jedan trend u svijetu širokih hlača na koji treba obratiti pažnju: pojasevi za gležnjeve. Dakle, u slučaju da voliš pratiti trendove i treba ti modno osvježenje, čini se kako bi se ovaj novitet uskoro mogao pojaviti i u tvojem ormaru. Na neki je način savršeno vrijeme za promjenu stila. Pojasevi koji oko gležnja vezuju i stišću široke nogavice, na primjer, strogom i uglađenom stilu opušteni izgled, jednostavan za prijelaz iz kućnih udobnih kombinacija. Također, djeluju toliko ležerno i bezbrižno da odgovara svim izlascima i prigodama.

Francuskinje vole ovaj trend traperica u proljeće, trenutačno su glavni hit na pariškim ulicama

Ovi nas pojasevi za gležnjeve uvelike podsjećaju na fenomen vezivanja sandala preko hlača iz 2019. godine koji nije baš zaživio na sceni. No, kako se polako izvlačimo iz lockdowna, moda u cjelini svjedoči svojevrsnom oživljavanju i čini se da simpatične "kravate" za gležnjeve dobivaju drugu priliku.

Traperice s prorezima poput tangi novi su seksi trend, bi li se odvažila nositi ih?

Zapravo ne moraš kupiti hlače s već ušivenim renenčićam na nogavicama. Ako ti se trend sviđa, bilo koje svoje hlače širokih nogavica možeš vezati nečim što imaš pri ruci - tankim žnirancima, industrijskom trakom (u sportskijoj varijanti) ili pak lijepom satenskom vrpcom u elegantnijoj. U slučaju da želiš gotov proizvod, Asos nudi stvarno velik izbor sličnih modela. 

 | Autor: ASOS ASOS

S lijeva na desno, sve Asos: (280 kuna); (430 kuna); (220 kuna)

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0