Moda

Traperice su ti preuske? S ovim savjetima ćeš lako proširiti svoje omiljene hlače

  • Kupila si premale traperice, jer si mislila kako ćeš ionako izgubiti dvije ili tri kile? 
  • A onda se to nije dogodilo…
  • Otkrit ćemo ti kako možeš proširiti traperice ako dijeta nije uspjela

Koja žena to ne zna: vidiš izvrsne traperice, još su i na sniženju, pa jednostavno ne možeš odoljeti kupovini. Kako bi izgledale posebno lijepo i naglasile stražnjicu, nosimo ih pripijene. A budući da žena uvijek misli kako bi ionako trebala smršavjeti dvije ili tri kile, onda se često dogodi da si kupi premalu veličinu. Tjednima kasnije shvatiš da ipak nisi smršavjela, a hlače te i dalje žuljaju. Klasična loša kupovina!

Možda vas zanima Traperice s prorezima poput tangi novi su seksi trend, bi li se odvažila nositi ih? Rubrika Moda Moda

Ali, to ne znači da se traperice odmah moraju nositi krojaču ili prodati. Naime, traper tkanina se širi kad je nosiš. To je zbog postotka elastana koji sadrži. To također znači da će se traperice ionako vremenom rastezati. Ako ti to nije dovoljno, imamo nekoliko sjajnih trikova kako možeš ubrzati ovaj postupak.

via GIPHY

1. Steže te oko pojasa? Možeš napraviti sljedeće:

Tipično područje u kojem nas traperice mogu stezati je trbuh. To je osobito neugodno kada ih nosimo, a također nije osobito zdravo za unutarnje organe. Dakle, evo savjeta za otpuštanje pojasa: moraš  djelovati odmah nakon pranja ili možeš namočiti hlače posebno za tu svrhu. Kad su mokre, hlače treba napeti preko daske za glačanje ili koristi posebnu napravu za širenje struka . U svakom slučaju, treba ih dovoljno napeti. Zatim neka se tkanina posuši na zraku – i gotovo!

Veliki povratak trapera! Od haljina, preko suknji, sve do kombinezona, donosimo sjajne primjerke

2. Jaka bedra? Ovo pomaže:

Ako nemaš pri ruci takozvanu širilicu za struk, traperice možeš razvući preko daske za glačanje čak i kad su mokre. Zatim tijekom glačanja razvuci tkaninu na pojasu. Isto vrijedi i za područje bedara. Ciljano zagrijavanje i istezanje proširit će upravo ona područja koja su pretijesna.

via GIPHY

3. Želiš da ti traperice savršeno pristaju? Evo kako se to radi:

Ako bi traperice trebale savršeno pristajati na svaki dio tijela, a zapravo posvuda malo stišću, postoji posebno rješenje. Ali, ujedno i najsloženije. Operi traperice (na 30 stupnjeva da se ne stegnu još više) i odjeni ih dok su još mokre. A onda: čekaj! Traperice imaj na sebi sve  dok se potpuno ne posuše. U međuvremenu se intenzivno kreći tako da se traperice doista rastežu te prilagođavaju tijelu.

Možda vas zanima Traperice uopće ne treba prati?! 7 savjeta uz koje će tvoje omiljene hlače trajati puuuno duže Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0