Moda

Traka u kosi ponovno je vrlo poželjan detalj. 60-e, dobrodošle nazad!

  • Traka za kosu već desetljećima je jedan od najšarmantnijih i najsvrsishodnijih modnih dodataka 
  • Osim što drže kosu podalje od lica, trake za kosu odjevnoj kombinaciji dodaju notu profinjenosti svakoj
  • Planetarno popularnima ih je 1963. učinila Brigitte Bardot, promijenivši zauvijek definiciju i našu percepciju neurednih frizura, a sada, šezdeset godina kasnije, njezin prepoznatljivi i ikonski look ponovno postaje jedan od najpoželjnjih

Malo je modnih dodataka koji, uz to što podižu naše omiljene stylinge, dolaze u paketu s toliko praktičnosti, a traka za kosu uvjerljivo je najšarmantniji i najsvrsishodniji detalj koji možemo odabrati. Iako se skromna gumica za kosu dobro nosi sa svojim glavnim zadatkom, ne odiše ni s upola toliko stila i elegancije.

 | Autor: Instagram @patrickta Instagram @patrickta Foto: Instagram @patrickta

Trake za kosu, osim što drže kosu podalje od lica, dodaju notu profinjenosti baš svakoj odjevnoj kombinaciji. Uz malo svečaniju varijantu, ukrašenu kristalićima, biserima ili vezenim detaljima, u trenu imamo Blair Waldorf chic, dok će uz one jednostavnije, nešto elastičnije i šire modele, čak i loša frizura izgledati kao iz kakvog starog francuskog filma.

Možda vas zanima Nova zvijezda među frizurama je 'old money bob' i u skladu s imenom, izgleda vrlo profinjeno Rubrika Beauty Beauty

Nitko nije toliko uspješno prezentirao sav šarm ovog detalja kao što je to 60-ih činila Brigitte Bardot kada je 1963. nosila široku crnu traku u filmu 'Prezir' Jean-Luca Godarda, promijenivši zauvijek definiciju i našu percepciju neurednih frizura, a sada, šezdeset godina kasnije, njezin prepoznatljivi i ikonski look (u kombinaciji s mačkastim tušem i razbarušenom plavom kosom) ponovno postaje jedan od najpoželjnjih.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Potpuna suprotnost tankim i krutim modelima traka iz devedesetih, trake kakve su se nosile u šezdesetima bile su mekane i super široke, baš poput modela  kakvog je Sydney Sweeney odabrala za Pariški tjedan mode kada je na Miu Miu reviju stigla odjevena u sjajnu šljokičastu mini haljinu i s plavim pramenovima zataknutima ispod crne trake od žerseja, a velika obožavateljica ovog dodatka je i Bella Hadid koja ima veliku kolekciju u mnogim neutralnim nijansama.

soft crop frizura Možda vas zanima Meko rezana, 'izrasla' verzija klasične kratke frizure novi je trend - slobodno preskoči koje šišanje Rubrika Beauty Beauty

Traka je savršen odabir za one dane kada se probudimo razbarušene kose i dodatak uz koji će naša frizura biti gotova u svega nekoliko minuta i s minimumom truda. Sve što je potrebno učiniti je dodati malo teksture vrhovima kose i volumena tjemenu, laganim tapiranjem i češljanjem unatrag, a zatim dodati traku i pustiti da kosa koja okviruje lice lagano pada prema naprijed dajući nam najnježniji izgled.

Od modela s detaljima od štrasa kakve nudi Zara, super toplih i pletenih kakve se može pronaći na Zalandu, do nešto jednostavnijih modela od žerseja kakve smo pronašli u ponudi H&M-a i koji su dušu dali za najchic izdanja za teretanu, jedno je sigurno - s trakama za kosu, kakve god odabrali, ove sezone ne možemo pogriješiti!

 | Autor: Instagram @rosalia.vt Instagram @rosalia.vt Foto: Instagram @rosalia.vt

 | Autor: Mango outlet Mango outlet Foto: Mango Outlet, traka za kosu (3,99 eura)

 | Autor: Farfetch Farfetch Foto: Farfetch, Manokhi kožna traka za kosu (179 eura)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: H&M, dvije trake za kosu od žerseja (6,99 eura)

 | Autor: Net-A-Porter Net-A-Porter Foto: Net-A-Porter, Balmain kožna traka za kosu (135 eura)

 | Autor: Net-A-Porter Net-A-Porter Foto: Net-A-Porter, Slip svilena traka za kosu (60 eura)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Zalando, Ugg traka za kosu (68,88 eura)

 | Autor: Farfetch Farfetch Foto: Farfetch, Maison Michel traka za kosu (267 eura)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: Zalando, Vila Vinorma traka za kosu (16,59 eura)

Photo: Instagram @rosalia.vt

Komentari 0