Moda
trajni nakit

Sve o trendu trajnog nakita koji ima i predivno sentimentalno značenje

  • Trendovi u nakitu, jednako kao i u drugim modnim sferama, neprestano se mijenjaju, no decentni i jednostavni komadi, posebno ako imaju sentimentalnu vrijednost, uvijek su u modi
  • Jedan od takvih trendova je i onaj s trajnim nakitom, narukvicama i ogrlicama koje se ne skidaju jednom kad su "zapečaćene"
  • Dugotrajan modni dodatak, decentan i chic predivno će zasjati na zapešću ili oko vrata, a posebno će dobiti na značenju ako jednaki dijelimo s nama dragom osobom

Trajne dekoracije na tijelu, poput tetovaža ili pirsinga nisu ništa novo, a nakon njih pojavio se i trajni nakit. Među najpoznatije svakako možemo ubrojiti prepoznatljivu Cartierovu Love narukvicu, koju mnogi obožavaju još od njenog lansiranja na tržište, 1969., no posljednjih godina i drugi brendovi razvili su svoje modele decentnog trajnog nakita koji se trajno pričvršćuje kao narukvica oko ruke ili ogrlica oko vrata.

trajni nakit | Autor: Instagram @catbirdnyc Instagram @catbirdnyc trajni nakit

Trajni nakit može imati i predivnu sentimentalnu vrijednost, posebno ako se odlučimo staviti ga zajedno s najboljom prijateljicom, članom obitelji ili partnerom, no može biti i jednostavan dodatak našoj kolekciji nakita. 

Izrada trajnog nakita i brendovi 

Jednostavni i decentni modeli trajnog nakita u karikama omogućuju uklapanje u svačiji stil i ostatak kolekcije nakita, a daju osjećaju modernog nastavka nakita kao druge kože.

Zlatne i srebrne narukvice brendova poput američkog Catbirda ili talijanskog Atelir VM koji je svoj koncept trajnog nakita pokrenuo 2014., spajaju metalne dijelove nakita bez kopče čime postižu svojevrsnu "vječnost" ovog komada nakita čime se stvara sentimentalna i neraskidiva povezanost.

trajni nakit | Autor: Instagram @shopshelter Instagram @shopshelter izrada trajnog nakita

Izrada trajnog nakita, odnosno pričvršćivanje na tijelo je u potpunosti bezbolna te poprilično jednostavna, gdje se dva tanka dijela narukvice ili ogrlice, ponekad ukrašena poludragim kamenjem, zavare zajedno, što traje samo nekoliko sekundi.

naušnice Možda vas zanima Zlato je i dalje apsolutni hit, a ove naušnice jednostavno obožavamo Rubrika Moda Moda

Prednosti trajnog nakita

Osim što ne moramo brinuti o tome da ćemo ga izgubiti, trajni nakit ima i druge brojne prednosti. Mnogi smatraju današnje tanke modele narukvica trajnog nakita, suvremenim reinterpretacijama legendarne Cartier Love narukvice, a njihova jednostavnost omogućuje nošenje ovih narukvica neovisno o godinama!

trajni nakit | Autor: Instagram @atelier_vm Instagram @atelier_vm trajni nakit

Trajni nakit može biti i predivan način povezivanja članova obitelji, romantičnih partnera ili prijatelja ovim jednostavnim, no značajnim komadom nakita koji će ih povezati na doista poseban način!

Možda vas zanima Za izradu ovog jedinstvenog nakita potrebno je tri do četiri dana, a inspiriran je umjetničkim remek-djelima Rubrika Moda Moda
 
Photo: Instagram @always_linked

Komentari 0