Moda
teniska narukvica

Sve o "teniskim narukvicama" koje vladarice su decentnog nakita ove sezone

  • Teniske narukvice smatraju se nostalgičnijim komadom finog nakita - gugi niz godina bile su sentimentalan komad koji se nosio za posebne prilike
  • Danas su teniske narukvice vrlo tražene među onima koji žele opušteni, ali luksuzni minimalistički izgled
  • Ako te zbunjuje ime, a stvarno je elegantnu i dragocjenu narukvicu teško povezati s lupanjem loptice reketom, donosimo povijest teniske narukvice i kako je dobila ime

Takozvana teniska narukvica, također poznata kao linijska narukvica, odnosi se na visokokvalitetni komad nakita koji sadrži niz dijamanata ili dragog kamenja koji se pružaju uz narukvicu, najčešće izrađenu od zlata, platine ili srebra. Moderan, sofisticiran, jednostavan - ovo su riječi koje se koriste za opisivanje teniskih narukvica. Svestrane su i udobne te se slažu s gotovo svim odjevnim kombinacijama i prilikama, bilo na teniskom terenu ili na crvenom tepihu.

teniska narukvica | Autor: Instagram@sisa_kr Instagram@sisa_kr

Teniske narukvice su vječni klasici, a izrađene su od visokokvalitetnih materijala, zbog čega većina teniskih narukvica završava kao obiteljsko naslijeđe. No, što je zapravo teniska narukvica i odakle tako neobičan naziv?

Gabrielle Caunesil Možda vas zanima 5 trendova sunčanih naočala koje krademo od talijanskih influencerica Rubrika Moda Moda

Većina nakita na tržištu dolazi s neobičnim imenima za koje je ponekada teško razaznati odakle su imena došla, ali to nije slučaj s teniskim narukvicama. One su svoj naziv dobile prema američkoj tenisačici Chris Evert koja je nosila dijamantnu narukvicu tijekom US Opena 1978. godine. Tijekom ovog meča, njezina prelijepa dijamantna narukvica George Bedewi pala je na terenu, a ona je u panici vikala kako joj je ‘ispala teniska narukvica’ i zahtijevala da se meč prekine dok se narukvica ne pronađe. I tako je nastala legenda. Ubrzo nakon ovog događaja, draguljari su počeli primati ogroman broj zahtjeva za teniskim narukvicama, a dijamantne narukvice nanizane u tankoj liniji od tada su dobile neobičan naziv. Evert nije postigla značajniji teniski uspjeh, ali je ušla u modnu povijest.

teniska narukvica | Autor: Instagram@vinigallon Instagram@vinigallon Svakako treba napomenuti kako su od tog teniskog meča kopče narukvica značajno ojačane i danas imaju vrlo sigurnu kopču, što umanjuje mogućnost njihovog gubitka. Većina ljudi koji su nosili teniske narukvice 80-ih i 90-ih danas se vraćaju teniskim narukvicama zbog nostalgije, emocionalne povezanosti s prošlošću, pogotovo kada ponovno otkrijete bezvremenske stilove i dizajn nakita kao što je onaj klasičnih teniskih narukvica.

teniske narukvice | Autor: Swarovski/Pandora/Zalando Swarovski/Pandora/Zalando S lijeva na desno: Swarovski (1.119,00 kn), Pandora (700,00 kn), Zalando (1.063,00 kn)

Primjetno, popularnost teniske narukvice u 80-ima nije bilo puko iskazivanje ljubavi s događaja na US Openu 1978.; tu je i činjenica da je ova narukvica postala popularan oblik statusnog simbola u društvu. Za neke ljude teniska je narukvica bila velika stvar, i iako je veličina dijamanata za narukvice varirala ovisno o osobnim preferencijama, teniska narukvica je i dalje teniska narukvica, lijepa i bezvremenska kao i uvijek.

teniska narukvica | Autor: Instagram@the_aesthetic_styling_co Instagram@the_aesthetic_styling_co

Imaj na umu da sve teniske narukvice imaju okruglo brušene dijamante (neke od najskupljih dijamanata) koji su postavljeni u istom nizu s četiri zupca. Postavka zupca za dijamante je ista na svim teniskim narukvicama, zbog čega ove narukvice uvijek govore o određenom razdoblju. Danas nježne teniske narukvice sadrže manje dijamante s 4 zupca, a kada nosiš tenisku narukvicu s drugim narukvicama, dobiva se opušten i elegantan stil. Dakle, koliko god teniska narukvica više nije onaj blještavi veliki komad nakita, ona je otmjen svakodnevni blistav s lijepim modernim dojmom.

Možda vas zanima Ove sandale će biti hit ljeta: Platforme u različitim bojama i oblicima! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@toussaint_sieraden

Komentari 0