Moda
Gabrielle Caunesil

5 trendova sunčanih naočala koje krademo od talijanskih influencerica

  • Talijanke su uvijek bile žene koje drže do mode. Po stilu su rame uz rame s Francuskinjama
  • Chiara Ferragni, Giorgia Tordini, Gabrielle Caunesil, Chiara Capitani... njihove instagram profile obožavamo 
  • Pa smo tako zavirili na njih da vidimo koje modele sunčanih naočala nose Talijanke. I, inspirirale su nas 

Sunčane naočale svakodnevni su dodatak tijekom cijele godine, ne samo kod modno osviještenih žena već i onih koje paze na zdravlje očiju - kvalitetne naočela štite ih od UV zraka. Kad je riječ o osvještenosti, naše susjede Talijanke su često ispred nas. Uvijek su na tragu najnovijih trendova, a kada je stil u pitanju, vjerojatno uz rame Francuskinjama. Nije slučajno što veliki modni dizajneri poput Donatelle Versace ili Giorgia Armanija, te ikone stila poput Sophie Loren i Monice Belluci, dolaze iz zemlje u kojoj je la dolce vita, odnosno uživanje u životu, itekako važna stvar.

Stoga smo ovaj put inspiraciju za kupnju novog modela sunčanih naočala potražili kod poznatih talijanksih modnih influencerica, od Chiare Ferragni nadalje... i otkrili da je ovih 5 modela okvira među njima najpopularnije.

Povratak 70-ih

Trend 70-ih ne odražava se samo na odjeću, nego i na stilove sunčanih naočala. Kao i prošle godine, retro je na prvom mjestu. A retro sunčane naočale mogu se naći i na modnim pistama dizajnera kao što su Louis Vuitton, Dolce&Gabbana i Dior. Za aktualne modele vrijedi, što veće to bolje. Okviri mogu biti potpuno okrugli, sa zaobljenim rubovima ili čak pravokutni. Žuto-zlatna ili zelenkasta stakla osiguravaju vrhunski izgled sedamdesetih.

Bianca Balti | Autor: Instagram@soosoo.tattoo Instagram@soosoo.tattoo

A evo i nekoliko prijedloga ako ti se sviđaju ove naočale retro okvira...

Sunčane naočale | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

S lijeva nadesno: Dior, Gethaldus (1440,00 kn); Annerelia, Aldo (140,00 kn); Bolon, Gethaldus (859,00kn)

Mačkasti okviri

Vratio se oblik sunčanih naočala koji svojim šiljastim okvirima podsjeća na mačje oči. Talijanke ih nose u suptilnijoj verziji. Dok su prije nekoliko godina još uvijek bili popularni doista veličanstveni modeli sa širokim okvirima, sada težimo uskim staklima i jednostavnim okvirima u zlatnoj ili srebrnoj boji. 

Chiara Ferragni | Autor: Instagram@ragyeom_tattoo Instagram@ragyeom_tattoo Tip si za mačkaste naočale? Evo prijedloga...

Sunčane naočale | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome S lijeva nadesno: Max Mara, Gethaldus (1603,00kn); dsquared, Gethaldus (1420,00kn); Max&Co, Gethaldus (1270kn)

Šareno, šarenije...

Neki to vole šareno! To je također moto talijanskih ikona stila. Diskretne modele mijenjaju za obojene. Zelena, crvena, plava - s ovim trendom nema granica tvojoj mašti. Vrlo su popularne nešto uže, kutne naočale ili oblici mačjih očiju. Skladno izgleda i kada se boja tvojih naočala odražava u odjevnoj kombinaciji.

Cijelom su modom zavladale vibrantne boje, od cipela preko sakos pa do sunčanih naočala!

Sunčane naočale | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

S lijeva nadesno: Mango (169,90 kn); Mango 129,90 kn); Zara (139,90Kn)

Bijela s mega staklima

Oni kojima se ne sviđa baš jako šareno ili žarko, također će profitirati s ovim trendom sunčanih naočala. Bijeli okviri vrlo su popularni kod Talijanki. A ako odaberemo takav mega model s velikim staklima, poput Chiare Ferragni, onda je i za tako jednostavnu boju potrebna hrabrost. Ali, naočale su prava meka za oči koje jednostavnoj odjevnoj kombinaciji mogu dodati dobar dio dramatičnosti.

Chiara Ferragni | Autor: Instagram@ragyeom_tattoo Instagram@ragyeom_tattoo Bijela je oduvijek bila boja ljeta. sad je i na naočalama...

Sunčane naočale | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

S lijeva nadesno: Bolon, Gethaldus (849,00 kn); Aldo (140,00 kn); Max Mara, Gethaldus (1025,00 kn)

Uske i pravokutne

Premda talijanska moda slovi po tome što se fokusira na ženstvenost, senzualnost i dramatičan izgled, modni blogeri osobito vole oštri izgled sunčanih naočala. Pravokutne uske naočale podsjećaju na Matrix i odmah daju tvom outfitu nešto skroz cool. Sjajna stvar je što je ovaj trend naočala zapravo super jednostavan: crni modeli s tamnim staklima su popularni - ali ipak daju wow efekt.

Giorgia Tordini | Autor: Instagram@giorgiatordini Instagram@giorgiatordini

Inspirirana si za ovaj "niski" model? Evo što smo pronašli u trgovinama...

Sunčane naočale | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome S lijeva nadesno: Mango (169,90 kn); Mango 129,90 kn); Zara )139,90 kn)

Photo: Instagram@gabriellecaunesil

Komentari 0