Moda
Stella McCartney S wave torba

Eko dizajn: Stella McCartney S-Wave torba napravljena je od kože dobivene od grožđa!

  • Stella McCartney već je godinama poznata po upotrebi materijala koji zamjenjuju pravo krzno i kožu
  • Njen najnoviji dizajn, S-Wave torbica, jedan je od prvih dizajna luksuznog brenda koji je izrađen od kože dobivene od grožđa
  • S-Wave torbica dolazi u nekoliko predivnih varijanti u kojima je korištena ovaj inovativni materijal

Modna industrija sve više poseže za materijalima prirodnog podrijetla koji mogu biti alternativa za proizvodnju raznih odjevnih predmeta i modnih dodataka umjesto korištenja kože životinjskog podrijetla. Među takvima je i brend dizajnerice Stelle McCartney, koja već godinama, od osnutka brenda 2001., ne koristi pravu kožu i krzno, već svoje dizajne izrađuje od drugih materijala.

Stella McCartney S wave torba | Autor: Instagram @stellamccartney Instagram @stellamccartney Stella McCartney S-Wave torba

Nakon dizajna torbica od umjetne kože dobivene od gljiva, Stella je sad predstavila novi dizajn, S-Wave torbicu koja je izrađena od materijala dobivenih od ostataka grožđa pomiješanih s drugim materijalima, poput prirodnih vlakana.

Stella McCartney S wave torba | Autor: Stella McCartney Stella McCartney Stella McCartney S-Wave torba

Ova alternativa koži bazirana na grožđu uključuje ostatke grožđa ostale nakon proizvodnje vina, koji se zatim samelju u prah, a zatim suše u kalupu. "Kad sam naišla na ovu alternativu koži baziranoj na grožđu, bila sam uzbuđena jer se proizvodi u lokalnoj vinariji blizu gdje se ručno izrađuju naši modni dodaci te ostacima daje drugi život", rekla je Stella McCartney za Marie Claire

shopper torba Možda vas zanima Najljepše shopper torbe ove sezone - modeli u koje sve stane! Rubrika Moda Moda

Ovaj materijal samo je jedan u nizu od novotestiranih materijala koji nisu životinjskog podrijetla te zamjenjuju predmete tradicionalno izrađene od kože. 

Stella McCartney S wave torba | Autor: Stella McCartney Stella McCartney Stella McCartney S-Wave torba, crna prošivena, (10.180,37 kn); crvena prošivena, (10.180,37 kn); u boji devine dlake, (9.426,27 kn); metalik srebrna, (9.765,62 kn)

Sama torbica, nazvana S-Wave, dolazi u nekoliko verzija, od prošivenog do glatkog, ali i metalik finiša te je inspirirana minimalističkim dizajnom iz 90-ih. Klasična silueta koju krasi metalna kopča u obliku slova S kombinirana je s modernim i inovativnim materijalom, a rezultat je predivan model torbice sa širokim remenom koji se uklapa u gotovo sve modne kombinacije.

Možda vas zanima Kate Middleton obožava ovu torbicu - ima je u čak 13 različitih boja Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @stellamccartney

Komentari 0