Moda

Sjećaš li ih se još? Ova tri retro trenda vraćaju se u 2022. godini

  • Svijet mode je često vrlo hirovit, nikad ne znamo što nas čeka iza ugla
  • Trendovi dolaze, odlaze i onda opet ponekad svrate i naprave pomutnju na modnoj sceni 
  • Otkrit ćemo ti s kojim ćemo se retro trendovima ponovno susresti 2022. godine

„Nosila sam ovo kad sam bila tvojih godina!“, jedna je od rečenica koja će se zasigurno opet čuti kada majka i kćer zajedno krenu u šetnju. To ide od traperica visokog struka do bluze s mašnom. Čak bi se i cipele s platformom još uvijek trebale naći u pokojem ormaru iskusnijih među nama, dok one već danas krase izloge. Tako je to s trendovima: kad-tad se oprostimo od njih, a onda se, začudo, opet vrate pred naša vrata.

Budući da već neko vrijeme promatramo nove trendove, sigurni smo da ćemo i ove godine naići na nekoliko starih prijatelja. To se izvrsno uklapa u aspekt održivosti, uostalom, idealno možemo kupovati rabljene retro trendove ili obrisati prašinu s vlastitih starih komada i osloboditi ih iz kutija sa tavana. Ova tri modna trenda najvjerojatnije će opet biti s nama u 2022. godini. 

1. Hlače s ušicima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MODERAUMM. (@moderaumm)

Jedan stari trend je već tu, naime, hlače na "faldice" odnosno hlače s ušicima. Dapače, ovaj model se već nekoliko mjeseci vraća u trgovine, a u 2022. će konačno biti nezamjenjiv. Dosta nam je drastičnih skinny traperica. Ove elegantne glače s puno materijala su idealan izbor jer su udobne i šik u isto vrijeme. Posegneš li za visokim strukom, možeš fino naglasiti obline i produžiti vizualno noge.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Reserved (229,90 kn); Bershka (799,90 kn); Mango (129,90 kn)

Možda vas zanima Nove kolekcije uličnih brendova otkrivaju kako se ovaj komad vratio u modu! Donosimo najzanimljivije primjerke Rubrika Moda Moda

2. Vratile su se 80-e, uz blouzon jakne 

Nedavno smo vidjeli trendove 90-ih na ulicama, a sada se vraćamo još jedno desetljeće unazad: blouson jakna se vratila i dobro stoji uz prije spomenute hlače s ušicima. Blouson jakne se mogu nositi vrlo različito, bilo kao koledž jakne ili kao klasičan svilenkasti komadiz 80-ih.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Mango (249,90 kn); Zara (79,90 kn); Stradivarius (99,90 kn)

3. Prsluk u stilu dandyja

Tko zapravo kaže da je dandy stil rezerviran isključivo za muški rod? Nema više rodnih granica, 2022. svi će nositi prsluk koji vole. I tu ne govorimo i pletenom "djedovom" prsluku već onom kakvo nose šmekeri, dijelu trodiljenog odijela.  

Gucci voli komad odjeće koji možeš pronaći u djedovom ormaru, a mi smo ga potražili u dućanima

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Primjeri: Reserved (229,90 kn); Zara (79,90 kn); H&M (oko 225,90 kn)

Može li to svatko nositi?

Uvijek je potrebna hrabrost za praćenje trendova, uvijek će biti retrospektive, uvijek će netko reći „Oh, ovo nije za mene“. Ali, to i jest moda. Moda znači i skočiti, ponekad sudjelovati, a ponekad zapeti, a postoje i modni trendovi koje nikad ne napuštaš.

Photo: Pixabay

Komentari 0