Moda

Seksi rublje? Zašto je pametnije da ga ne nosiš

I tu je baka bila u pravu, bijeli pamuk je zdraviji od čipkastih tangi, ali to ne znači da želimo nositi neke gaćetine. Odgovaramo na pitanje kako biti privlačna, ali i zdrava jer čak je 19 tipičnih grešaka koje činimo kada je donje rublje u pitanju

Vjerojatno ne trošiš mnogo vremena razmišljajući svaki dan o rublju koje ćeš odjenuti. Više pozornost  poklanjamo odjeći koja se vidi, zar ne? Izgleda da to i nije uvijek dobra odluka - tvoji intimni dijelovi tijela zaslužuju pažnju, a nošenje lošeg "veša" može imati negativne posljedice. Evo grešaka koje možda radiš, a trebala bi izbjegavati.

1. Nenošenje pamuka

Suočimo se dame, pamučno donje rublje možda nije najizazovniji izbor, ali je najzdraviji. "Svilene i sintetičke tkanine nisu prozračne što povećava vjerojatnost stvaranja i zadržavanja vlage u gaćicama zbog čega se lakše razvijaju infekcije, kažu liječnici. Ako baš želiš nositi rublje od sintetičkih materijala ne barem ima pamučni onaj dio između nogu. Svilene komade čuvaj samo za posebne prigode - posebno kad nećeš ostati predugo u njima.

via GIPHY

2. Nošenje tangi

Tange mogu biti odlično rješenje kad ne želiš da ti se ocrtava linija gaćica kroz odjeći, a ipak nose velike rizike. Nađe li se imalo bakterije E.coli , regularne crjevene bakterije, na stražnjem dijelu, odnosno uzici tangi, a one se koji centimetar pomaknu dok npr, vježbaš prema naprijed prenijet će bakterije na područje vagine i mokraćne cijevi. Tange mogu biti razlog nimalo bezazlenog prijenosa bakterija. Također, tangi e mogu uzrokovati iritaciju materijalom i ostaviti tragove na koži rektuma i stidnice - što si vjerojatno ne želimo. Rješenje je nositi pamučne tange i to samo nakratko te održavanje čistoće intimnih područja, no je li dosita vrijedno?

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

3. Spavanje u donjem rublju

Uredu, pazi ovo. Ne govorimo da spavaš gola (osim ako ti odgovara), no možda nije tako loša ideja osjetiti samo udobnu pidžamu na koži bez stezanja i iritacije donjeg rublja. Posebice ako često imaš vaginalne infekcije ili neke druge upale. Zarobljena vlaga može dovesti do navedenih problema, a nošenje rublja 24/7 povećava rizik. Dopuštajući intimnim područjima da imaju zraka održava ih suhim i čistima. Pokušaj barem koji put. 

4. Donje rublje tijekom dana

Samo zato što je dobro dopustiti svojim ženskim dijelovima da dišu dok spavate ne znači da isto vrijedi i za cijeli dan - svaki dan. Općenito izbjegavanje nošenja donjeg rublja definitivno nije preporučljivo. Prema Goistu, nenošenje rublja ispod odjeće kao što su traperice pa i ostala odjeća može dovesti do frikcija, trenja i oteklina - koje s vremenom često prerastaju u infekcije. Ne hvala.

via GIPHY

5. Kriva veličina

Nitko ne želi donje rublje koje visi, neudobno je i ne baš lijepo za pogled. Ipak, nošenje preuskog rublja je jednostavno loše, ali i jednako neprivlačno kao i druga krajnost. Nošenje preuske odjeće dovodi do trenja i iritacije svih dijelova tijela, pa tako ni intima nije pošteđena. Ne znam za vas, ali mislim da ne zvuči kao najbolje mjesto za borbu s oštećenom kožom. I ovdje se povećava rizik od infekcije. Bolje je uzeti ruvlje jedan broj veće nego manje.

6. Obojeno rublje

Sigurno je jako zabavno birati i kupovati rublje u velikom spektru boja, ali to može biti jako loše za zdravlje. Boje materijala mogu iritirati osjetljivu kožu oko međunožja. Posebno u slučajevima kad već imate problema sa osjetljivošću kože ili vaginalnim infekcijama. Što više bijelo, djevojke !

Možda vas zanima Što o tebi govori boja donjeg rublja Rubrika Life&style Life&style

7. Kad si tjelesno aktivna

Ako vježbaš, više pažnje, prepostavljamo, poklanjaš tajicama i topićima nego rublju za trening. No tu su opasnosti iste pa još i veće jer se dodatno znojiš. Nošenje preuskog donjeg rublja ili pak loših materijala nije dobro, samo što ni pamučne gaćice ovdje nisu  savršene jer se sporo suše. Dohvatite nešto više prozračno.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

8. Nakon vježbanja ostaješ u istom rublju

Problemi mogu biti veći od neugodnog mirisa. Iako nećeš dobiti unutarnju infekciju, iritacija kože s neugodnim svrbežom i osipom je vrlo vjerojatna. Treba se presvući u suho rublje. 

9. Sušilica vs. donje rublje

Najlakše je ubaciti rublje u perilicu pa u sušilicu bez puno razmišljanja, ali ove komade ne zovu bez razloga delikatnima. ne zovu ih delikatnima bez razloga. Sušilica je vrsta smrtne kazne za njih jer toplina uništava materijal, što znači da će rublje izgubiti elastičnost, a prije no što trepneš dobit ćeš još jedne rastegnute "babske gaće". 

10. Krivo sredstvo za pranje

Koža na ostatku tijela ne zahtijeva posebno sredstvo za pranje, no vaša vagina definitivno ima malo drugačije zahtjeve. Krivac broj jedan za dermatitis je - deterdžent. Preporučuje se stoga nealergenski deterdženti ili bar određeni koji ne zadržavaju teške parfeme. Nije potrebno da nam vagina miriše kao egzotična plaža ili šumski proplanak.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

11. Krivi kroj

Samo zato što si vidjela i pomalo se već zaljubili u neki stil rublja, ne znači da će ti dobro stajati. Pet je osnovnih oblika tijela a bitno je izabrati rublje baš za tvoj. Ako ne znate, vjerojatno ćeš završiti s gaćicama koje plešu ili te pak režu, grudnjak koji ti ne drži dovoljno grudi ili ti one iz njega "kipe"; u svakom slučaju osjećaj sigurno nije dobar, a ni izgled. 

12. Krivi kroj za tvoj outfit

Pronašla si savršen model donjeg rublja za vaš oblik tijela, sada oprez! Neće svaka odjevna kombinacija biti završen "fit" za novo rublje. Ekspertkinja Mariana Hernandez je za E! News izjavila da i najmanja greška kako nošenje plitkih gaćica na traperice visokog struka može osuditi vašu "big hit" kombinaciju na propast. Također upozorava na nošenje rublja napravljenog od tekstilnog materijala poput čipke pod čvrstom ili laganom odjećom, Ipak ne želite da svatko vidi kakav uzorak imate ispod odjeće!

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

13. Bijelo na bijelo

Kako da nije dovoljno velik problem što morate održavati svoje bijele hlače čistima morate paziti i koliko e kroz njih vidi. Zdrav razum nalaže da treba nositi bijelo rublje na bijele hlače, suknje i svu bijelu odjeću, no ispada da nismo mogle biti više u krivu! Bijelo rublje će se vidjeti ispod bijele odjeće. Ako želite izbjeći neugodu, rublje treba biti u boji tena.

14. Podignuti šavovi

Mali nabori na šavovima odjeće mogu biti jako lijepi i slatki, no s time se neće složiti svoje uske hlače. Nosiš li užu odjeću i dalje možeš nositi sve vrste rublja, ali ono mora biti ravnim rubovima ili još bolje, potpuno bez industrijski napravljenih šavova. Ta prekrasna inovacija za svaku je pohvalu.

15. Previše steznika

Spanxice vam možda daju nevjerojatne obline, ali možda vam rade više štete nosite li ih prečesto. Steznici rade tako da vam tijelo cijelo vrijeme stežu, ko što im i ime govori. Posljedice: inkontinencija, refluks pa čak i u najtežim slučajevima pomicanje organa. Ako nemaš ozbiljnih zdravstvenih problema uredu je nositi steznike "tu i tamo" ali ne i stalno. Nađi mjeru!

via GIPHY

16. Pretanko rublje

Vrijeme je da popričamo o "camel toeu". Nije nimalo laskavo. Nasuprot jako je neugodno. Stilistica Mia Tucker Williams za Women"s Health govori o načinima da se izbjegne ovaj problem, kao što je izbjegavanje preuskog donjeg rublja. Jedan od najjednostavnijih trikova je taj da odaberete rublje od debljih materijala. Za njih je vjerojatnije da se neće zavući u neželjena područja, što održava glađi, manje "toe-like" izgled

17. Pogled više čini razliku

Dr. Melissa Goist, iz Ohio State Univerity Wexner Medical Center govori za Health o važnosti provjeravanja svojih "gaćica". Sve promjene ili neželjene pojave mogu biti znak ginekološkog problema, ili nasuprot prikaz vašeg zdravlja. Za svakoga vrijede drugačija pravila, tj. svatko ima svoju normalnu ginekološku floru.

Možda vas zanima Sada znamo! Ovo rublje najviše pali muškarce Rubrika Love&Sex Love&Sex

18. Sve staro

Kupujemo džempere i cipele čim osjetimo promjenu godišnjeg doba, ali zato donje rublje NE. koliko od nas nosi svoje najdraže komade sve dok se ne raspadnu i postanu jednostavno nenosivi. Ne samo da više ne izgledaju dobro, dermatologinja Melissa Piliang za Health tvrdi da uzrokuju u prave probleme.

Nastavlja, "Jednom kad je elastičnost izgubljena a one uzrokuju sve više trenja i osjećaja nadutosti, vrijeme je da ih promijenite i počastite se novim krpicama". Vrijeme je da počnete tretirati sebe i svoje tijelo na način koji mu pristaje.

via GIPHY

19. Shvati što ti odgovara!

When it comes down to it, it's important to choose an underwear that feels as good as it looks. While some of the information from this article might be a bummer to your underwear drawer (sorry, thong fans!), you'll find there are still plenty of choices out there that look great, feel great, and aren't bad for your health.

Na što sve možemo svesti, važno je odabrati ono što ne samo da izgleda lijepo već ga i vaša koža voli. Možda neke informacije o vašim navikama mogu biti neprijatne, oprostite dame, vidite da je i dalje puno izbora i kombinacija koje će i dalje "ostaviti sve bez daha" a ne vaše zdravlje neće patiti.

via GIPHY

Photo: Thinkstock

Komentari 0