Moda

Sandale koje su nekad bile hit više ne viđamo često, no ova prolaznica je odabrala baš njih

  • Wow, ove sandale dugo nismo vidjele! Pomislile smo kada se pred našim očima ukazala fotografija prolaznice ovjekovječene u šetnji centrom Zagreba
  • Spomenuta prolaznica je na nogama nosila gladijatorice (ili rimljanke kako ih još zovu), nekoć megapopularni model sandala koji je posljednjih sezona pao u zaborav
  • Uz gladijatorice, odabrani modni detalji su pridonijeli tome da ovaj stajling okarakteriziramo kao izgled moderne Amazonke (u dnevnoj verziji)

Budno oko naše fotografkinje na zagrebačkoj je špici uočilo, te fotoaparatom ovjekovječilo, modnu kombinaciju koja nas je poput kakvog vremeplova uspješno vratila pet, a onda i 15 godina unatrag (moda se stalno ponavlja, zar ne?). Doduše, to se u prvom redu odnosi na odabrane cipele. Riječ je o gladijatoricama, visokim sandalama s ravnim potplatom kojih smo dok su bile na vrhuncu popularnosti običavali vidjeti čak i na crvenom tepihu.

Posljednjih godina sve smo ih manje imali priliku vidjeti kako na ulicama, tako i na policama vodećih modni brendova pa nas je ovaj 'blast from the past' vrlo ugodno iznenadio.

Godine su samo broj! Centrom Zagreba prošetala je u kombinaciji koja ruši stereotipe

 | Autor: Emica Elvedji/PIXSEL Emica Elvedji/PIXSEL Ulična moda, Zagreb

Možda vas zanima Vrućoj kombinaciji pečat su dale štikle o kojima i danas maštaju mnoge žene Rubrika Moda Moda

Osnovu stajlinga uočene prolaznice činila je zelena asimetrična haljina, a nju je u struku opasala smeđim kožnim remenom. Isti se sjajno nadovezao na spomenute smeđe gladijatorice, kao i odabranu veliku kožnu torbu. Doista, odabrani modni dodatci uistinu su dočaravali dojam moderne Amazonke. Sjajan je ovo pokazatelj kako upečatljivi modni dodatci mogu jednostavne monokromatske komade poput ove dnevne haljine stilski podići na višu razinu.

Photo: Emica Elvedji/PIXSEL

Komentari 0