Moda

Revolucija u svijetu mode: Portorikanka Sofía Jirau prvi je model Victoria's Secreta s Downowim sindromom

  • Mlada Sofia sudjelovala je u najnovijoj kampanji poznatog brenda donjeg rublja
  • Za Victoria's Secret ovo je prva ovoliko uključiva kampanja u kojoj je uz Sofíju, sudjelovalo još 17 žena
  • Sofía Jirau priznala je da joj se ovime ostvario san

Portorikanski model Sofía Jirau kao osoba s Downovim sindromom po prvi put u povijesti sudjelovala je u kampanji brenda donjeg rublja, Victoria's Secret. 24-godišnja Jirau dio je nove kampanje brenda pod nazivom Love Cloud kolekcije donjeg rublja.

Sofía Jirau presretna je i zahvalna na ovoj prilici, a na svojem Instagram profilu je napisala: „Sanjala sam o tome, radila na tome i danas mi se taj san i ostvario. Napokon s vama mogu podijeliti svoju veliku tajnu…Prvi sam model Victoria's Secret s Downovim sindromom!“, objavila je uzbuđena Sofía.

Mladi model u kampanji brenda sudjelovao je s još 17 drugih žena, a Victoria’s Secret kampanju je opisao kao “prvu takve vrste”. Kampanja je dio truda brenda da budu inkluzivniji te da svoje proizvode predstave kroz različite tipove tijela kod žena, boju kože i dob, a sad i sa zdravstvenim poteškoćama kako bi se baš svaka žena mogla zamisliti s tim proizvodima i biti zastupljena u javnosti.

Manekenka otkriva tajnu modne industrije Možda vas zanima Manekenku su prisilili da nosi 'odijelo koje deblja' jer je premršava za neke poslove Rubrika Life&style Life&style

Jirau kao model radi već nekoliko godina, a svoj debi imala je na njujorškom Tjednu mode prije dvije godine. Na svojoj službenoj stranici, Sofía je opisala svoje iskustvo. „Posao modela u Sjedinjenim Američkim Državama bio je početak postizanja sna koji sam imala od malih nogu: da nosim reviju na jednoj od najvažnijih modnih pisti na svijetu.“

„Za mene, najvažnije za ostvarivanje mojih snova je da pokažem drugima da granice ne postoje te da ih inspiriram da slijede vlastite snove“, kaže mlada Sofía.

Kampanja u kojoj je sudjelovala Jirau snimljena je nakon što je Victoria’s Secret najavio veliku promjenu u svojem brendiranju prošle godine. Brend je godinama kritiziran zbog malog raspona veličina te neprikazivanja različitosti ženskog tijela.

Poznat je po predstavljanju svojih kolekcija samo na visokim i iznimno mršavim modelima, odnosno “Anđelicama”, koje su reprezentirale gotovo nemoguće standarde tijela i ljepote za mnoge obožavatelja brenda.

Raúl Martinez, novi kreativni direktor brenda, rekao je kako je Love Cloud kolekcija “važan dio novog standarda Victoria’s Secreta koji stvaramo”. 

Možda vas zanima Lucija Lugomer najavila je sudjelovanje u 'Plesu za zvijezdama' i u videu pokazala plesačke vještine Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram Screenshot

Komentari 0