Life&style
Manekenka otkriva tajnu modne industrije

Manekenku su prisilili da nosi 'odijelo koje deblja' jer je premršava za neke poslove

  • Manekenka otkriva jednu od prljavih tajni modne industrije: zašto uzimaju klasične manekenke da nose plus size odjeću?
  • Logično bi bilo da plus size modeli nose XXL odjeću, ali to neki brendovi ne žele jer žele da su lice i vrat vitki
  • Opet se stvara nerealna slika ženskog tijela kaže Karoline koja na TikToku opisuje svoje manekenske avanture

Jedna od najgorih stvari koje je morala učiniti kao model? Pozirati u odjeći veličine 5XL - uz pomoć tzv. „odijela za debljanje“. Karoline je sve objavila u snimku objavljenom na svom TikToku u studenom. „Danas ću otkriti tajnu iz manekenske industrije“, započela je.

„Ja sam plus size model, što znači da ponekad radim za brendove koji proizvode odjeću velikih brojeva“, rekla je, prije nego što je objasnila da većina ovih marki ima veličine „XL-5XL“ ili „veličinu 44 i više. Kako to onda napraviti? Dakle, moram donijeti nešto što se zove podstava na posao. To je u osnovi odijelo u komadima od kojeg ću izgledati debelo“, objašnjava, dodajući: „Dakle, samo trpaš i trpaš, zbog čega izgledaš puno veće.“

Lucija Lugomer objavila fotografiju u kupaćem, pratitelji joj zahvalili za potporu "nesavršenima"

Karoline nastavlja opisujući kako to i nije baš jednostavno: „Ako odjeća izgleda jako dobro sprijeda vjerojatno izgleda kao s***e sa stražnje strane. To je zato što žele da vrat i lice izgledaju vitko, što ne stvara samo nerealne standarde, nego je nešto nemoguće“, objašnjava.

@coolquinn

Based on questions for my video “from skinny to plus size” with 3M views, link in comments ➡️

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Karoline zaključuje video sugerirajući da bi robne marke i tvrtke trebale koristiti prave plus size modele umjesto da modele koji nisu plus size stavljaju u odijela za debljanje.

„Samo koristite prave plus size žene, jer postoji toliko mnogo prekrasnih plus size žena“, kaže.

@coolquinn *Now working as a plus size model when I’m size M*🥴 #fyp #wlw ♬ original sound - unhaving ;

Isječak je prikupio nevjerojatnih 784.800 pregleda i stotine komentara korisnika užasnutih Karolininim otkrićem. „Industrija modela doista mrzi plus size modele“, napisala je jedna osoba. „Uvijek sam se pitala zašto 'plus size' modeli nemaju podbradak, kad sam ja srednje veličine i imam ga, a sada sve ima smisla!!!" dodala je druga.
 
U međuvremenu su neki korisnici osudili Karoline zbog preuzimanja poslova za koje je znala da su neetični. „Ne prihvaćaj poslove ako misliš da je to etički pogrešno. Pridonosiš problemu prihvaćanjem posla“, napisao je jedan korisnik.

Možda vas zanima Slike uplakane Belle Hadid obilaze svijet: "Nekoliko godina plačem svaku noć!" Rubrika Stars Stars

Karoline je odgovorila u komentarima rekavši da se više ne bavi ovakvim poslom. „Odradila sam nekoliko ovih poslova prije puno godina kada sam tek potpisala ugovor s agencijom u NY i imala ugovornu obvezu, ali sada to odbijam raditi“, odgovorila je.

Photo: Shutterstock

Komentari 0