Moda

Pogodi koja haljina košta 969, a koja 169 kn?

Novinarka miss7 Kristina napravila je eksperiment. Uzela je dvije slične haljine i stilizirala ih istim modnim dodacima. Na slici izgledaju identično, možeš li reći koja je skuplja, a koja jeftinija?

Odjeća je moja strast, ali kao ni većina žena ne volim preplatiti ono što nosim. Zato sam odlučila napraviti "eksperiment": izabrala sam jedan klasičan komad, malu crnu haljinu. Obje sam stilizirala s istom torbicom i istim parom cipela i tako se fotkala. Vidiš li razliku? Možeš li pogoditi nosim li skuplju haljinu na slici broj 1 ili slici broj 2?

Moram priznati da sam si poprilično zakomplicirala život. Da, naravno da svaka trgovina u ponudi ima i po nekoliko crnih haljina, no kako u moru svega odabrati dvije baš identične. No, moja misija je koliko toliko uspjela.

Možda vas zanima Pogodi, što je dizajnerska haljina, a što jeftinija verzija? Rubrika Moda Moda

 

Slika broj 1

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Također, kako bih otežala otkrivanje koja je koja haljina, upotrijebila sam identične modne dodatke: naušnice Elegance, 59 kn, Cipele H&M, 299 kn te malu clutch torbicu Parfois, 249.

Slika broj 2

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Haljina Guess, 969 kn

 

Odmah da naglasim, obje haljine su debljeg poliamidnog vlakna (jeftinija verzija ima 70% viskoze, točnije), i imaju dolčevitu, te su dužine malo ispod koljena. No, naišla sam na prepreku - jedna haljina je imala rukave, a druga nije. Zato sam izvela mali trik koji bi mogla primijeniti svaka žena koja kupi dolčevitu bez rukava: ispod sam jednostavno obukla crnu usku dolčevitu, također od tankog poliamida (Zara, 99 kn). 

A rješenje je: na slici broj 1 nosim haljinu iz Bershke koja košta 169 kuna. Na slici broj 2 sam u Guess haljini čija cijena je 969 kuna. I koji je rezultat? Jesi li pogodila? :)

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0