Moda

Papirnata vrećica za 1700 eura? Bottega Veneta sigurno ne bi napravila tako nešto...

Pod kreativnim vodstvom Mathieua Blazyja, Bottega Veneta stalno stvara torbe o kojim se puno priča, bilo da postanu ubojito popularne, bilo da se čudimo i/ili divimo njihovu neobičnom dizajnu. Nova Bottegina torbica koja izaziva pozornost je smeđa shopper torba čija cijena premašuje 1700 eura, pri čemu izgleda kao nešto što se u dućanu dobije besplatno, smeđa papirnata vrećica. Ma, kladili bismo se da je papirnata, ali nije, časna riječ. Napravljena je od najfinijeg antilopa.

Što samo svjedoči o Botteginom zanatskom umijeću da stvori luksuznu kožnu torbu koja u cijelom svijetu izgleda kao obična stara vrećica. I o tome da skupe stvari ne moraju izgledati onako kako "konvencionalno" izgledaju skupe stvari. Čak ni fotografije na web stranici brenda ne otkrivaju to, sve dok se ne zaviri unutra i vidi unutrašnjost od mekog antilopa.

Rosie Huntington-Whiteley i Bottega Veneta torbica Možda vas zanima 7 torbica s kojima su ljubitelji mode opsjednuti dugi niz godina Rubrika Moda Moda

Stvari poput Bottegine smeđe torbe, koje se ne drže modnih "normi" obično iznerviraju ljude. Pa se to događa i sada, s ovom prelijepom torbom. Sjetimo se samo Louis Vuittonove torbice u obliku limenke s bojom, Balenciagine torbe koja je podijelila Internet izgledom vreće za smeće, starog slučaja torbe u obliku papirnate vrećice koju je 2012. Raff Simons kreirao za Jul Sander ili pak frke koju je sama Bottega zakuhala torbicom u obliku platnene torbe protiv prašine

 

Čak i ako nije duhovni nasljednik jedne od najboljih ne-torbi svih vremena, Bottegina smeđa kožna torba prilično je sjajna. Istovremeno je tiho smiješan i izlog za iznimnu vještinu — što se ne sviđa? Samo nemoj držati svoj ručak u njemu.

Photo: Instagram@edwardjohnsebastian

Komentari 0