Moda

Ovog su ljeta sirene najveća modna inspiracija. Gdje pronaći ključne komade i kako skinuti njihov stil!

  • Jedan od najvećih modnih trendova ljeta je mermaidcore - estetika inspirirana sirenama i Disneyjevim hit filmom koju ovih dana svi žele nositi na svoj način
  • Pinterest i više no dovoljno glasno svjedoči o popularnosti svakog trenda pa recimo samo da je pretraživanje  ovog najnovijeg nedavno poraslo za čak 614%
  • Najbolji savjet za sve koji privlači spomenuta estetika je da ju ne shvaćamo previše doslovno, već jednostavno dopustimo da naši modni odabiri budu inspirirani bojama mora, školjkama i ribarskim mrežama

Nakon Barbiecorea, balletcorea, cabincorea i ostalih coreova, među modne se trendove infiltrirao i onaj posljednji, inspiriran novim Disneyjevim megahitom zbog kojega svi ovu estetiku žele predstaviti na svoj način. I ne mislimo pritom samo na obične cure koje budno prate kako to rade vodeće svjetske trendseterice, već i na najveće hollywoodske zvijezde. Pinterest i više no dovoljno glasno svjedoči o popularnosti svakog trenda pa recimo samo da je pretraživanje ovog najnovijeg nedavno poraslo za čak 614%. I ne, nisu nam potrebni ni rep ni šljokice od glave do pete da bismo ga interpretirali na moderan način. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Foto: Profimedia

Posljednje što želimo je izgledati kao da smo se maskirali u sirenu ili kao da idemo na casting za glavnu ulogu u filmu, a što znači da će i samo jedan komad na kojem je fokus biti dovoljan da svoj modni izričaj začinimo s malo sirenaste magije, a on može biti haljina, torbica ili statement komad nakita. Uzmimo za primjer Angelu Bassett koja se na 29. dodjeli nagrada Ceha filmskih glumaca pojavila na crvenom tepihu noseći prekrasnu žutu haljinu i torbicu u obliku školjke, a što je bilo i više no dovoljno jasno ukazanje na to što je inspiriralo njezin look. 

Možda vas zanima Kakve veze rajčice imaju s modom? Secirali smo TikTokov posljednji veliki trend - tomato girl Rubrika Moda Moda

Najbolji savjet za sve koji privlači spomenuta estetika je da ju ne shvaćamo previše doslovno, već jednostavno dopustimo da naši modni odabiri budu inspirirani bojama mora, bilo da su u pitanje sve nijanse plave ili pak koraljno ružičasta. Komadi prekriveni sjajnim ljuskicama također su dobrodošli, a izvrsni primjeri su Natalie Portman u Dioru na 76. Cannes Film Festivalu ili Anne Hathaway u Armanijevoj haljini koju je nosila na 81. dodjeli Oscara 2009. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Foto: Profimedia

Uzeli smo za zadatak istražiti što sve nude različiti brendovi i izdvojili pet ključnih komada koji će zaigrati glavnu ulogu u stylinzima svih onih koje mermaidcore previše privlači da bi propustili iskoristiti priliku da izgledaju kao da su i sami rođeni za ulogu Male sirene!

Mini haljina

Mini haljina s pernatim obrubom u nijansama oceana divan je moderan pogled na mermaidcore. Ariel možda nije nosila perje, ali to ne znači da ga mi ne možemo nositi. Haljina jasno inspirirana morem i više je no dovoljna pa u ovoj priči slobodno možemo zaobići dodavanje ostalih morskih detalja.

 | Autor: Sau-lee.com Sau-lee.com Foto: Sau-lee.com. Haljina sa šljokicama i perjem (566,95 €)  | Autor: Asos Asos Foto: Asos. Haljina sa šljokicama i perjem (179,99 €)

Statement suknja

Vibrantne boje i perje možda ne odgovaraju našem osobnom stilu, no sličan vibe možemo jednostavno postići statement suknjom poput one mrežaste ili pak modela prekrivenog šljokicama kojeg ćemo iskombinirati s prigušenijim neutralnim komadima. 

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara. Suknja (39,95 €)  | Autor: Asos Asos Foto: Asos. Weekday mrežasta suknja (116,99 €)

Ogrlica sa školjkom

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara. Ogrlica s velikom školjkom (19,95 €)  | Autor: Mango outlet Mango outlet Foto: Mango. Biserna ogrlica s privjeskom školjke (22,99 €)

Kao što su primijetili stručnjaci, ne moramo pretjerivati sa svojim morskim referencama, a najjednostavniji način da izrazimo svoju ljubav prema sirenama je odabirom upečatljive ogrlice sa školjkom koju možemo nositi uz ležernu odjeću za plažu, ali i omiljene dnevne i večernje kombinacije.

Svjetlucava haljina

 | Autor: Asos Asos Foto: Asos. Haljina s ljuskicama (185,99 €)  | Autor: Asos Asos Foto: Asos. Topshop haljina (61,99 €)

Svjetlucava haljina sa šljokicama vjerojatno je jedan od najprikladnijih i najočitijih modnih odabira u okvirima ovog trenda, a dodatni bodovi idu onima koji izgled zaokruže tirkizno plavim nakitom i metalik sandalama.

Nakit inspiriran morskim zvijezdama

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara. Ogrlica sa zvijezdom (12,95 €)

 | Autor: Mango outlet Mango outlet Foto: Mango. Komplet kombiniranih naušnica (12,99 €)

Morska zvijezda na ogrlici ili paru naušnica bit će dovoljna za dodavanje svježine iz dubine oceana našim stylinzima, a divno će pristajati uz gotovo sve naše omiljene komade. Bonus bodovi idu za ispijanje smrznutih margarita.

Možda vas zanima U moru ovosezonskih trendova, jedan je stekao posebnu naklonost trendseterica Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@andie_bagus

Komentari 0