Moda

Ovo istraživanje naljutilo je žene: kaže s koliko godina više ne bi trebale nositi traperice!

  • Koliko dana potrošimo na kupnju traperica? Od četiri do osam, kaže istraživanje koje i otkrilo navike žena vezane uz kupnju traperica
  • Pritom bude i suza, i dodatnih troškova i razočaranja jer idealni model možda nikad ne nađemo
  • Iz svih frustrirajućih podataka izračunato je kad bismo traperice trebale zaboraviti

Traperice su vjerojatno najpopularniji odjevni predmet, multifunkcionalni, dolaze u mnogo modela, boja, stilova. No sve te prednosti nisu ništa. Trebamo ih, jednako kao i ove hlače zaboraviti nakon 53. godine života. Mi, žene. Muškarci ih mogu nositi dokad žele. Ne šalimo se, britansko istraživanje kaže da u našem slučaju ovaj modni komad ima "rok trajanja".

Možda vas zanima SIgurno ih obožavaš, ali znaš li kako se kreiraju parfemi? Rubrika Beauty Beauty

Naravno, da je to razljutilo mnoge žene. Zašto ne bismo smjele nositi traperice dokle god se u njima dobro osjećamo? Smijemo naravno, a olakotna okolnost ovog istraživanja provedenog na 2000 ispitanica jest ta da ne sugerira da nam u tim godinama više ne stoje dobro, da smo prestare, model premladalački ili neki sličan diskriminirajući kriterij. Ne...

Istraživanje se bavilo navikama vezanim uz nošenje traperica koje su otkrile kako nam je teško pronaći idealan par, pa tako većina nas potroši i do pet dana da pronađu traperice koje im se sviđaju. A kad ih tako dugo kupujemo nastaju i dodatni troškovi za benzin, parking, poštarinu, vraćanje, izračunali su da to može koštati i više od 250 dodatnih kuna.

Možda vas zanima Ove dvije prolaznice odjenule su traperice koje su novi, vrući trend Rubrika Moda Moda

Dok kupujemo traperice plačemo

Kupnja traperica često se pretvori u tako traumatično iskustvo da se 6 posto žena pritom čak i rasplače! Probamo najmanje troje hlače prije nego što pronađemo prave, a svaka deseta žena isproba najmanje šest ili i više pari. No, unatoč svom tom potrošenom vremenu 24% žena kaže da nikad nije pronašlo idealan model, a 29 posto potpuno odustane od ideje da će ga ikad i pronaći.

Svi navedeni faktori kompliciraju našu odluku u kupnji traperica tako da ova dobna granica nije postavljena prema tome kako izgledamo u trapericama već tome kako nam ih je teško kupiti. S 53 si takve muke ne bismo, kažu, trebale priuštiti. Tim više što se vrijeme kupnje produžuje tada i na 8 i pol potrošenih dana. Možda je istraživanje to pokazalo, ali stvarno, tko ima 8 i pol dana za kupnju traperica?

Traperice za vjenčanja i sprovode

No jednom kad se dogodi da pronađemo idealne traperice, držat ćemo se tog modela zauvijek. Uglavnom traperice kupujemo svake tri godine (samo?), a 18% žena tek svakih pet godina. Neke isti par (njih 5%) nose, kako se kaže, do smrti, najmanje 10 godina prije nego što razmisle o kupnji novog para. Traperice odjenemo pet puta prije nego što ih bacimo u pranje, a toliko ih volimo da ih odjevamo za gotovo svaku priliku. 33 posto žena dobro se u njima osjeća u kazalištu, 25% bi izišlo u trapericama na večeru, a 5% žena čak misli da su prikladne i za razgovor za posao, vjenčanje ili sprovod.

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0