Moda

Ovakve grozne cipele vjerojatno ne bi kupila, no poznate osobe jesu: slavni i njihovi neslavni izbori

  • Nevjerojatno visoka potpetica, zlatni čovječuljci koji se penju po njoj i latex koža? Da, govorimo o cipelama, koje su totalno u Gaginom stilu, a savršene su za modne editorijale i spotove
  • Naravno, da se moralo dogoditi da Lady Gaga jednom tijekom svoje karijere padne na nos i poljubi pod
  • Kako Gaga ne bi bila zvijezda dana, donosimo ti ostale slavne i njihove ne baš tako slavne izbore cipela

Lady Gaga definitivno je u svojoj karijeri imala svakakvih čudnovatih modnih izričaja. No, ako je u ičemu bila kraljica onda je to zasigurno u izboru obuće. Ipak, njezini stilski pothvati umalo su je stajali glave - ali doslovno. S obzirom kakve cipele je nosila, ako se to što je katkad imala na nogama uopće može nazvati cipelama, stvarno je čudno da češće nije pala koliko je dugačka i široka. Ipak, mnogi dizajneri cipele vide kao platna na kojima mogu izraziti svoju kreativnost i stvoriti predmete koji nadilaze funkcionalnost. Na njihovu sreću, ponekad poznate osobe uspiju nositi takva umjetnička djela na medijskim događajima i privući pažnju novinara i općih zaljubljenika u dizajn cipela. Ove cipele najviše će se nositi 2021., a mnogima se to baš i neće svidjeti

Evo nekoliko cipela koje se ističu neobičnim dizajnom, a donosimo i tko ih je stvorio, što ih je nadahnulo i u kojem trenutku svoje karijere su ih poznate osobe nosile. 

1. "Dvostruke čizme" Lady Gage

Lady Gaga kupila je par dvostrukih čizama koje je izradio dizajner poznat po pametnom dizajnu cipela, Kobi Levi. Pjevačica je ovu obuću nosila 2011. godine nakon objavljivanja njezinog spota "Born This Way", zbog čega je postala jedna od prvih poznatih osoba koja je Levijeve kreacije nosila na nogama.

2. Štikle nadahnute Madonninim izgledom

Kobi Levi nije samo dizajner koji stvara cipele za poznate osobe, već izrađuje i dizajne koji su njima nadahnuti. I tako je stvorio par zlatnih potpetica s plavom kosom u repovima i mikrofonima, oponašajući stil koji je Madonna nosila 90-ih.

3. Cipele inspirirane žvakačom gumom

Iako može izgledati poput uobičajenog modela cipela, jedinstven detalj upravo je peta u obliku komada žvakaće gume zalijepljenog za potplat cipele. Čovjek koji je dizajnirao cipele, Kobi Levi, rekao je da su ga nadahnuli oni trenuci kada nagaziš komad žvake na podu, te je ovjekovječujući situaciju dobio inspiraciju za novi model cipele.

4. Lady Gagine platforme s biserima

Kad je riječ o privlačnoj modi, modni izbor Lady Gage, sa svojim bizarnim odjevnim kombinacijama i obućom, ne smije se propustiti. Na svečanom događaju zaslijepila je promatrače biserima ispunjenim na štiklama s platformom, zajedno s odjećom, frizurom i šminkom nadahnutom Bijelom vješticom iz Narnijskih kronika. Haljina Lady Gage prepuna je simbolike, a zadivila je i našeg poznatog modnog kritičara 

Možda vas zanima Nina Badrić u elegantnom i casual izdanju, a uz oba nosi Gucci cipele vrijedne više od 6 tisuća kuna Rubrika Stars Stars

5. Kermit Tesoro totalno krakati dizajn

Još jedan sjajni dizajner pametne obuće je Kermit Tesoro, čovjek koji često koristi nekonvencionalne materijale za svaku svoju kreaciju. Među njima je i cipela Kraken na kojoj se nalaze krakovi hobotnice koji okružuju stopala.

6. Kermit dizajn nalik gljivama

Putem društvenih mreža, dizajner Kermit Tesoro predstavio je svoju najnoviju kreaciju koja se sastoji od cipele koja nalikuje gljivama. I sam je potvrdio da je želio kombinirati svoja dva sjajna hobija, a to su obuća i gljive, zahvaljujući kojima je zbog svoje velike domišljatosti uspio biti spomenut u prestižnom modnom časopisu.

7. Armadilo naduhnut aligatorima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda (@nedamehdipour_)

Powered by embedinstagramfeed de &

Cipele Armadillo dizajnirala je tvrtka Alexander McQueen. Njihove potpetice visoke su 12 centimetara i zahtijevaju od onih koji ih nose da imaju izvrsnu ravnotežu. Na aukciji ove kolekcije, pjevačica Lady Gaga nabavila je neke primjerke i platila veliku svotu novca kako bi ih nosila u svom spotu "Bad Romance".

8. Estetska obuća Lise Desmet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LISE DE SMET (@lisedsme)

Powered by embedinstagramfeed pt &

Lise Desmet dizajnerica je cipela koja kombinira estetiku cipela s modom na temelju studija podijatrije. Tako je stvorila svoju kolekciju obuće Hogo koja ima ortopedsku strukturu koja podupire petu. Ovaj model izrađen je od smole, drveta, kože i preslice.

Možda vas zanima 41 i više? Pomoću ovih trikova tvoja će stopala izgledati manja u obući Rubrika Life&style Life&style

9. Složene cipele

Ove dvostruke čizme izradio je Luc Aarts koji je ljubav prema cipelama razvio još kao tinejdžer, a nakon završetka fakulteta radio je s nekoliko modnih marki. Složene odnosno dvostruke cipele njegovo su najnovije dizajnirano djelo i ručno su izrađene kako bi bile dio Blue Days to be a Girl kolekcije.

10. Cipele ili hlače?

Stvoren od dizajnera Daryla van Wouwa, ovaj neobičan komad koji kombinira hlače s Converse tenisicama, jednom je nosila kći Willa Smitha, Willow Smith.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marija753

    Marija753

    A,stvarno pravi užas od cipela.