Moda

Ovaj modni komad nije nužno prigodan za žene iznad četrdeset. Čak ni kad je J.Lo u pitanju!

  • Određene godine sa sobom nose i određena pravila odijevanja koja bi trebali poštivati. Jedno takvo je ono o nenošenju kratkih topova nakon četrdesete
  • Ipak, sve više dama se vodi primjerom pjevačice Jennifer Lopez (51) i svesrdno krši ovo uvriježeno pravilo te spremno pokazuje svoje trbušnjake
  • Crop top se tako premetnuo u predmet uzavrele modne rasprave. Smatraš li ga ti prigodnim odjevnim komadom za one iznad 40?

I ptice na grani znaju da se pjevačica Jennifer Lopez može pohvaliti sjajnom figurom. Latino diva trbušnjake na kojima marljivo radi već desetljećima rado pokazuje u oskudnim i izazovnim modnim kreacijama, a jedan od omiljenih odjevnih komada joj je crop top. U majicama i topovima koji sežu iznad ili u razini struka imali smo je priliku vidjeti u niz prilika. Od teretane i trgovine, preko plaže i nastupa pa sve do crvenog tepiha.

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Tvrde da postoje godine u kojima više ne bismo trebale nositi traperice!!! Mislim, stvarno... Rubrika Life&style Life&style

No, ovaj njezin modni odabir uvelike odstupa od pravila odijevanja koja modni stručnjaci preporučuju ženama njezine dobi. Uvriježeno je mišljenje kako su ovi komadi primjereniji za djevojke, dok bi ih žene nakon navršene 40 godine trebale izbjegavati. Ipak, sve je više onih koji propituju treba li ovo pravilo pristojnog odijevanja ostaviti u prošlosti. Nove ideje produkt su stajališta da odjeća ne poznaje dob i da svatko ima pravo nositi ono u čemu se odjeća najugodnije bez obzira na godine koje ima.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

(Ne)primjereno

Tako se ni kriv ni dužan crop top posljednjih sezona premetnuo u predmet gorljive rasprave. I dok kritičari njegova nošenja smatraju kako nije primjeren, a ni dostojanstven komad odjeće te da žene koje ga nose nakon što su navršile četrdeset jednostavno ne žele prihvatiti svoje godine, zalagatelji njegova nošenja uvjereni su kako je on zorni pokazatelj da u modi trebamo rušiti uvriježene koncepte i uvesti promjene koje idu ukorak s vremenom u kojem živimo.

Možda vas zanima Žene koje rade ovih 8 stvari stare divno i sa stilom Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: INSTAGRAM INSTAGRAM

Je li vrijeme za nova pravila?

Kao kompromis, razvila se ideja da i žene iznad četrdesete mogu nositi ovaj modni komad ako ga nose na ispravan način. U tom slučaju top ili majica bi trebali sezati tik iznad trbuha, dok bi hlače ili suknja trebali imati izraženi visoki struk. Tako ćeš postići željeni izgled, a istovremeno ne pokazati previše. A što ti misliš, treba li crop top prestati nositi nakon što se zađe u peto desetljeće života?

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0