Moda
Midi haljina dugih rukava pristaje svakoj ženi

Ovaj model haljine doista pristaje svakoj ženi - bez obzira na to koliko ima godina!

  • Postoji li nešto poput jedne haljine koja pristaje svakoj ženi? 
  • Da, postoji - i čak je u trendu više nego ikad!
  • Pogađaš li o kojem je modelu haljine riječ? 

Što bi rekla na to da ti kažemo da postoji savršena haljina za svaku ženu? Bi li vjerovala? Za sve one koji su još uvijek skeptični, sada ih uvjeravamo u suprotno, jer ovo nije odvažna teorija, nego ozbiljna modna znanost. A znanost potvrđuje: midi haljine s dugim rukavima ne samo da dočaravaju figuru iz snova svakoj od nas, nego su i nova odjeća za žene svih dobi.

Luksuzne etikete poput „Celine“ i „Gucci“ pokazale su im put, šaljući svoje modele s modnih pista u takvoj odjeći i dajući prašnjavoj građanskoj slici naše nove omiljene haljine dobru „cool“ dozu. Stoga može biti dobro pogledati u najudaljeniji kut svog ormara ili posjetiti ormar svoje bake. Tko zna, možda tamo možeš pronaći neki stariji model?

Jesenski modni trendovi Možda vas zanima Samo dva komada trebaju ti za chic jesensko izdanje zbog kojeg jedva čekamo niže temperature! Rubrika Moda Moda

Oslanjamo se na ove midi haljine s dugim rukavima

Orijentiraš li se prema spomenutim brandovima visoke klase, navodno „uštogljeni“ stilovi sada slave svoj veliki modni preporod. Čvršće vrste tkanine, savršeni krojevi i ne previše „če-če“ odlikuju midi haljinu s dugim rukavima. Ali, to ne znači da svi moramo samo slijediti baš ovaj jedan dress code. Mali detalji, poput laganih napuhnutih rukava, volana ili traka s gumbima (usput rečeno, savršeno za one koji žele pokazati malo više nogu!) detalji su s kojima se može igrati, ovisno o guštu u stilu.

S druge strane, doista možemo dati svojoj mašti na volju što se tiče printa. Haljine obične boje savršena su podloga za modne dodatke koji privlače poglede, dok šareni cvjetni ili životinjski printovi ne idu uz puno dodataka..

Midi haljina dugih rukava pristaje svakoj ženi | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva nadesno: Mango (349,90kn); Reserved (229,90kn); Mango 349,90kn)

Evo što midi haljinu s dugim rukavima čini posebnom

Bilo s retro šarmom ili nečim ležernijim - midi haljina s dugim rukavima laska tjelesnoj figuri. Duljina, koja se proteže do sredine listova, daje nam optički beskrajne noge, suženi struk dočarava sjajnu siluetu pješčanog sata, a s druge strane pomaže androgenim tipovima žena. Još jedan naglasak: dugi rukavi. Zahvaljujući njima, haljina postaje „cjelogodišnja“, svestrana, komad odjeće u koji se možeš uvući i odmah se osjećati ugodno i elegantno.

Midi haljina dugih rukava pristaje svakoj ženi | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva nadesno: Stradivarius (199,90kn); Reserved (399,90kn); Reserved (159,90kn)

Ana Gruica u odličnoj kombinaciji u centru Zagreba Možda vas zanima Ana Gruica s naizgled nespojivim komadima održala nam je sjajnu jesensku lekciju. Kopiramo! Rubrika Moda Moda

Ovako ćeš stilizirati midi haljinu s dugim rukavima

"Damski“ je novo cool - a to bi se također trebalo odraziti i na temu stajlinga. Dakle, ako još nisi sigurna kako savršeno kombinirati midi haljine s dugim rukavima, svakako bi trebala pogledati  u smjeru Engleske i pobliže pogledati stil omiljene pripadnice kraljevske obitelji. Otkako se vojvotkinja Kate prvi put pojavila na kraljevskoj sceni prije mnogo godina, „iznijela“ je ovaj izgled i stoga je apsolutno najbolji primjer koliko stil može biti nosiv - i koliko jednostavan može biti.

Njezin moto: sa šiljatim potpeticama, uskim kožnim remenima i diskretnim nakitom uvijek si chic u jednostavnoj midi haljini. Takav elegantni izgled funkcionira danju u uredu i navečer uz koktel nakon posla s ekipom.

Međutim, ako je to za tebe malo „prehrabro“, možeš zaroniti nešto dublje u modnu kutiju i kombinirati haljinu sa širokim pojasom u struku s velikom kopčom, trendovskom torbom i cool sandalama - et voilà!

Photo: Instagram@katherine_ormerod

Komentari 0