Moda
Mango bluza

Osvojile su nas 3 crne bluze iz Manga od guipure čipke. Ne možemo odlučiti koja nam je ljepša!

  • Nova kolekcija Manga puna je predivnih komada, no na nama su se posebno svidjele tri crne bluze
  • Izrađene od guipure čipke te iznimno elegantnih i romantičnih krojeva, već ih zamišljamo u svečanim outfitima
  • Klasična crna zasigurno će se sjajno uklopiti u brojne modne kombinacije, a ženstveni materijal svaki će outfit podići u trenu!

U kolekcijama high street brenda Mango često se mogu pronaći predivni komadi savršeni za elegantne poslovne lookove, ali i svečanije prigode. U bezvremenskoj i elegantnoj crnoj boji te izrađene od ugodnog materijala guipure čipke, u trenutnoj kolekciji ovog brenda zapazili smo čak tri modela predivnih košulja koje želimo imati u našoj jesenskoj garderobi!

Mango bluza | Autor: Mango outlet Mango outlet

Guipure čipka delikatna je tkanina i posebna vrsta ručno tkane čipke koju mogu krasiti razni, posebno cvjetni uzorci. Zbog svoje meke strukture i elegancije koju daje, česti je odabir pri izboru materijala za svečane haljine i bluze. Podrijetlo korištenja guipure čipke seže još u 16. stoljeće u Italiji, gdje se izrađivala od najfinijih celuloznih i svilenih niti, a danas se proizvodi od raznih prirodnih, ali i umjetnih materijala re različitim tehnikama. Često se kombinira i s drugim materijalima, poput satena ili pamuka, kao posebno svečani detalj te kako bi se produžila i ojačala izdržljivost tkanine.

Mango bluza | Autor: Mango outlet Mango outlet

Romantični krojevi, lepršava i ugodna tkanina te cvjetni uzorak čine modele ovih bluza savršenih za nošenje uz svečane hlače ili suknju olovka kroja, no jednako ih tako možemo i 'pojednostaviti' i uklopiti u više casual outfite s trapericama, s kojima će se također lijepo slagati.

Možda vas zanima Branka Krstulović nosi zanimljivu košulju s uzorkom lanaca, pronašle smo komade u sličnom printu Rubrika Moda Moda

Različiti ovratnici, visoki ili klasičan ovratnik na košulji krase ova tri modela, stoga nam i to može olakšati biranje, ovisno o tome kakvu vrstu ovratnika više volimo nositi. Također, razlikuju se i po kroju rukava, od kojih su jednih zvonoliki, drugi su lepršavi s kopčanjem na zapešću, dok su treći ravnog kroja.

Mango bluza | Autor: Mango outlet Mango outlet bluza od guipure čipke, (199,90 kn); bluza od guipure čipke s visokim ovratnikom, (349,90 kn); bluza od guipure čipke, (349,90 kn)

Modeli bluza su poluprozirni pa se tako po izboru, mogu nositi samo preko grudnjaka, ili s tankom potkošuljom ispod, za zatvoreniji look.

Dvije od tri bluze koje smo izdvojili pripadaju i Mangovoj Committed kolekciji, koja je posvećena smanjenju štetnog utjecaja proizvodnje na okoliš. Odjevni predmeti izrađeni su od održivih materijala ili na održivi način. 

bijela košulja Možda vas zanima Bijela košulja iz H&M-a je pravi modni kameleon i jesenski favorit za brojne prilike! Rubrika Moda Moda
Photo: Mango outlet

Komentari 0