Moda

Novi hit modeli traperica: odaberi prave prema obliku svog tijela

Donosimo popularne traperice (za svaku građu tijela) koje bi ti mogle poslužiti kao kriterij pri sljedećoj kupnji

Traperice su jedan od onih ključnih komada svakog ženskog ormara. Jednostavne za kombiniranje - u njima možeš u trenu izgledati dotjerano kao da si satima stajala pred ormarom i pažljivo birala svoj outfit, a onda ih već sutradan možeš nositi uz obične tenisice i t-shirt za casual ručak s curama. Zahvalne za održavanje, ugodne i uvijek u trendu, samo su neki od epiteta koji nam padaju na pamet pri pomisli na ovaj odjevni predmet.

Jedna od ključnih stvari pri kupnji traperica njihov su kroj, dužina i boja i (još uvijek!) ne postoje univerzalne traperice koje bi odgovarale svima. Za svaku građu tijela postoji različit kroj traperica koji im najviše imponira. Prema tome, samo se pitaj izgledaš li u svojim najdražim trapericama elegantno i mršavo? Ne? Onda je vrijeme za promjenu.

Kruškolika građa (uska ramena, manja prsa, tanak struk, širi bokovi)

Od svih građa tijela, vjerovale ili ne, kruškolikoj je najteže pronaći dobar par traperica. Zašto? Zato što traperice gotovo nikada neće jednako dobro pristajati na "kruškastim" bokovima i na super tankom struku koji odlikuje ovaj oblik tijela. Zato djevojke kruškaste građe trebaju birati rastezljive materijale traperica koji će stisnuti i utegnuti na pravim mjestima. Također, malo povišen struk sakriti će eventualni "višak" oko bokova te dodatno naglasiti tvoj super seksi minijaturni strukić. Otkrit ćemo ti i još jedan trik, ako odabereš model s nešto tamnijim dijelovima na bočnom djelu traperica, tako ćeš vizualno još malo smanjiti bedra. 

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Zara (229 kuna), Zara (229 kuna), Stradivarius (199 kuna)

Izdužena figura (duge, tanke noge)

Okej, sretnice! Ti imaš manekensku građu i realno ne trebaju ti naši savjeti jer tvojim Gisele nogama sve dobro stoji. Tvoj jedini je zadatak - da ih naglasiš najbolje što možeš! Trapez kroj je ove godine jako popularan i upravo će ovaj model u prvi plan staviti tvoj najjači adut. Također, biraj modele svjetlijih nijansa, odnosno u onoj malo "ispranoj" boji. 

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Pull&Bear (199 kuna), Mango (149 kuna), Zara (129 kuna)

Možda vas zanima Sniženja još traju i bolja su no ikad - pogledaj što smo sve pronašle! Rubrika Moda Moda

Figura pješčanog sata (naglašene grudi i bokovi, tanak struk)

Zamamnu figuru pješčanog sata svakako trebaš naglasiti! Važno je da pri odabiru traperica pažnju obratiš na materijal od kojih su napravljene. Biraj rastezljivi traper koji će utegnuti tvoje noge i guzu te ih savršeno oblikovati i naglasiti. Također, viši struk je idealan za tebe jer ćeš tako istaknuti prirodnu liniju svog tijela. Klasičan model skinny traperica od tamnijeg trapera idealan je za tebe, iako ti ni popularni model zvonolikih nogavica jednako dobro pristaju. Izbjegavaj mom jeans i boyfriend jeans jer bi te mogle proširiti na mjestima na kojima to ne želiš...

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Zara (229 kuna), Mango (149 kuna), Stradivarius (199 kuna)

Atletska ili "dječačka" građa (malo ili nimalo oblina)

Ono što ti želiš jest trapericama stvoriti vizualni efekt širih bokova i oblog tijela. Zato odaberi traperice šireg ili "boyfriend" kroja koje će istaknuti tvoju figuru na najbolji mogući način. Osim boyfriend jeansa, sada su mega popularne i mom jeans, ali i ostale traperice ravnih, ali širih nogavica. Svakako biraj modele svjetlijeg trapera ili šireg kroja kako bi vizualno povećala volumen donjeg dijela tijela.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Zara (99 kuna), Stradivarius (199 kuna), ASOS (275 kuna)

Možda vas zanima Katein modni zaokret - koji su njezini novi stilski aduti? Rubrika Stars Stars

Figura obrnutog trokuta (duge noge, jača prsa, šira ramena, širi struk)

S obzirom na to da su tvoja ramena gotovo šira od bokova, ono što je ključno jest postići vizualni balans figure. Izaberi svjetlije uske traperice za većim stražnjim džepovima kako bi dodala ravnotežu građi. Uske traperice višeg struka sakriti će sve nedostatke donjeg dijela tijela, a zahvaljujući kroju višeg struka i tvoj trbuh izgledati tanji!

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Mango (149 kuna), ASOS (230 kuna), Zara (199 kuna)

Sitna građa

Djevojke sitnije građe tijela najčešće žele malo izduljiti ili proširiti cjelokupni figuru, pa iz tog razloga modeli tamnog trapera, visokog struka i uskih podvrnutih nogavica nevjerojatno laskaju ovoj figuri. Također, ovoj će građi tijela pristajati mom jeans koje će proširiti cijeli donji dio tijela i učiniti ga vizualno zaobljenijim. 

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Bershka (199 kuna), Pretty Little Things (205 kuna), Pull&Bear (179 kuna)

Photo: Wenn

Komentari 0