Moda
Balenciaga x adidas

Nova kolekcija Balenciaga x adidas: kad visoka moda ubaci štikle među trenirke

  • Bila je doista iščekivana ta druga suradnja modnog brenda sklonog ekscesima i globalno obožavanog sportskog brenda
  • Sinoć je predstavljena nova Balenciaga x adidas kolekcija i ne sumnjamo da će biti rasprodana
  • Ima tu svega, od štikli ušivenih u nogavice trenirke do preslatkih torbica i sasvim nosivih traperica i jakni

Nakon prve zajedničke kolekcije Balenciaga x adidas koja je svoj debi imala na pisti na newyorškoj burzi, ova dva brenda upravo su predstavila svoju drugu suradnju. Druga kolekcija u prodaju je stigla sinoć, a dostupna će biti... pa dok se ne rasproda. U što uopće ne sumnjamo da će se dogoditi. Za početak, ovdje su trenirka-štikle, hommage nijihovim sve popularnijim tajice-čizmama koje se prodaju unatoč cijeni od skoro 24.000 kuna.

Balenciaga Lay's torba Možda vas zanima Balenciaga je predstavila torbu koja izgleda kao vrećica čipsa, a od cijene nam se vrti u glavi Rubrika Moda Moda

Središnji lik odnosno zaštitno lice ove sportske visoke mode je Bella Hadid koja u kampanji nosi trenirke ukrašene prepoznatljivim adidasovim trolistom, široke sportske majice i hlače s tri pruge. Kampanja je zanimljiva, smještena u ured negdje visoko u jednom od nebodera na Manhattanu, a povratak u ured nikad nije izgledao coolerskije. Nova je kampanja uhvatila totalno duh vremena - naše neodricanje od sportske odjeće čak ni na poslu, sportmaniju koja nas je uhvatila za pandemije (i još nas uvijek drži) i želju da sportski komadi budu nešto posebno, lijepo i cool - i ravnopravan dio mode.

Balenciaga x adidas | Autor: Balenciaga Balenciaga Torbica s lancem (12.211 kn); crne čarapa-čizme (9970 kn); hlače s ušivenim štiklama (23.040 kn); bijele čarapa-čizme (8488 kn) torbica s ručkom (19.200 kn)

Možda vas zanima Suradnja adidas x Gucci vraća tenisice na petu - u zlatni Gazelle model smo se zaljubili Rubrika Moda Moda

Isabelle Huppert, Han So Hee, Jermell Charlo, BCW i Khadim Sock također su u novoj kampanji predstavljajući predimenzionirane majice kratkih rukava, voluminozne puferice, torbice oblika pješčanog sata i tenisice-čarape.

No, da se ne pomisli da je sve u kolekciji tipična Balenciaga i zapravo nenosivo za obične smrtnike, ima tu i sasvim "normalnih" stvari, pufer jakni, tenisica, traperica, sportskih haljina, kratkih hlača, majica...

Balenciaga x adidas | Autor: Balenciaga Balenciaga Pufer jakna (19.968 kn); crvena parka (22.272 kn); vrećaste traperice (7642 kn)

Photo: Balenciaga

Komentari 0