Moda
Balenciaga Lay's torba

Balenciaga je predstavila torbu koja izgleda kao vrećica čipsa, a od cijene nam se vrti u glavi

  • Balenciaga ponovno ima komad koji je ne prestaje prikupljati komentare, često negativne
  • nekoliko mjeseci nakonpredstavljanja torbe u obliku vreća za smeće, evo torba koja izgleda kao vrećica Lay's čipsa
  • Torba je izrađena od kože koja je tretirana na način da podsjeća na vrećice za čips, sa završnim slojem visokog sjaja i efektom zgužvanosti, a u prodaju će stići idućeg ljeta po cijeni od 11.535,00 kuna

Nakon što je prije svega par mjeseci Balenciaga predstavila torbe u obliku vreća za smeće po cijeni od 13.000 kuna, pod vodstvom kreativnog direktora Demne Gvasalije brend je nastavio trend bizarnih modnih komada pa je tako prije nekoliko dana predstavljena nova torbica koja je, kao gotovo svaki komad koji izbace na tržište, izazvala salve komentara, uglavnom onih negativnih. 

Ovoga se puta tako u centru pozornosti našla torbica koja izgleda kao vrećica Lay’s čipsa, i to jako skupa vrećica čipsa jer će oni koji požele ovu torbicu, a uopće ne sumnjamo da će ih biti, morati izdvojiti 11.535 kuna.

 | Autor: Instagram @demnagram Instagram @demnagram

Možda vas zanima Louis Vuitton je uspio nemoguće - dizajnirati torbu od 18.000 kuna koju nitko ne želi Rubrika Moda Moda

 | Autor: Instagram @demnagram Instagram @demnagram

Kao i prava vrećica ove slasne grickalice, kožna interpretacija iste u režiji Balenciage ima sjajnu, naboranu teksturu i dolazi u različitim bojama koje predstavljaju različite okuse čipsa pa tako ove sezone imamo priliku prošetati vrećicu Salt & Vinegar, Limón, Classic i Flamin' Hot čipsa. Prema Balenciaginom službenom priopćenju za tisak, svaka torba izrađena je od kože koja je tretirana na način da podsjeća na vrećice za čips, sa završnim slojem visokog sjaja i efektom zgužvanosti.

 | Autor: Instagram @demnagram Instagram @demnagram

Demna je kolekciju predstavio na Instagramu dajući pritom svojim pratiteljima pogled na srebrnu unutrašnjost torbe i podatke o nutritivnoj vrijednosti na stražnjoj strani, a kako bi privukli potencijalne kupce do službene prodaje torbi koja kreće sljedećeg ljeta, Lay's ekipa također je podijelila video Balenciaginih modela kako se šepure pistom sa zgužvanim torbama u rukama.

Tod'sova Di torbica Možda vas zanima Tod's je predstavio novu verziju svog bestsellera iz 90-ih, Di torbicu koju je voljela i Lady Di Rubrika Moda Moda

 | Autor: Instagram @demnagram Instagram @demnagram

Balenciagin kreativni direktor još jednom je pokazao da ga zanima 'transformacija svakodnevnih predmeta u uzdignute materijalne inovacije', a ono što on vidi i predstavlja kao primjer ove modne filozofije, mnogi korisnici društvenih mreža i modni kritičari smatraju društvenim eksperimentom. "1500 dolara je visoka cijena da biste pokazali svoju privrženost čipsu. Ali opet, torbica inspirirana Lay'som svakako je privlačnija od torbice u obliku goluba", rekao je jedan komentator referirajući se na torbicu J.W. Andersona koju se moglo primijetiti kao dio stylinga Sarah Jessice Parker na prošlotjednom snimanju nove sezone serije 'I tek tako...'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lay's (@lays)

Daleko od toga da bismo dali spomenuti iznos za 'vrećicu čipsa', ali nama se ovaj novi model čini simpatičnijim od torbe inspirirane vrećama za smeće. Iako bi vjerojatno djelatnici Čistoće i jednu i drugu lako pomiješali s vrećicama koje završavaju u njihovim kamionima. 

Photo: @lays

Komentari 0