Moda
ljetne cipele

Nisi stigla na pedikuru? Nema brige, ovo su najljepše zatvorene cipele za ljeto

  • Zatvorene ljetne cipele idealan su odabir za formalnije situacije
  • Od elegantnih salonki s remenčićem do moderne varijante klompi, izbor je ogroman
  • Mogu se kombinirati uz večernje haljine, ali odlično izgledaju i na casual ljetne kombinacije

Sandale su klasik za toplu sezonu, jer kada se temperatura popne i do 30 stupnjeva, radije hodamo ulicama otvorenih prstiju. No sandale nisu jedina ljetna obuća u ormaru jer su i zatvoreni modeli alternativa za sunčanu sezonu! A ponekad su i u velikoj prednosti pred sandalama jer u zatvorenim cipelama nije važno ako nismo stigle na pedikuru! Šalu na stranu, zatvorene cipele izgledaju super chic, a ovo su najpopularniji modeli ovoga ljeta!

Espadrile

ljetne cipele | Autor: Instagram@worldofwallpaperuk Instagram@worldofwallpaperuk

Espadrile su bezvremenski favorit koji smo ponovno otkrili. Navečer se možeš odlučiti za espadrile s visokom wedge petom, a tijekom dana biraj ravne modele s elegantnim vrpcama ili minimalističke ravne modele. Lagane platnene tkanine pružaju iznimno elegantan look, a istovremeno su udobne i prozračne te stoga su apsolutno poželjne za visoke temperature.

Možda vas zanima Ovo su 3 trenda "ružnih" cipela za 2022. godinu koja su podijelila internet, bi li ti nosila neke od njih? Rubrika Moda Moda

Cipele s remenčićem

ljetne cipele | Autor: Instagram@clairerose Instagram@clairerose

Zatvorene ljetne cipele elegantna su alternativa za ured, ozbiljnu večeru ili za poslovni ručak. Popularne zatvorene sandale s remenčićem, takozvane slingbacks su sada među popularnijim modelima zatvorenih ljetnih cipela. Karakteriziraju ih tipični remenčići koji drže petu stopala, a ove sezone ih nosimo kao salonke ili s ravnijim malim potpeticama i u jarkim ljetnim bojama. Super ženstveno i elegantno izgledaju i ravni modeli u ružičastoj, crvenoj ili nude boji.

Klompe

ljetne cipele | Autor: Instagram@wrapped_in_lace Instagram@wrapped_in_lace

Klompe s drvenim potplatom još su jedan „blast from the past“ i zasigurno među najcool modelima zatvorene ljetne obuće. Budući da s jedne strane djeluju lijepo i cool zahvaljujući dizajnu bez pete, s druge strane podsjećaju na ležeran izgled 70-ih i odišu hipi štihom ljeta. Također, ako nisi ljubiteljica klasičnih drvenih klompi, biraj modele s gumenim potplatima.

Mary Janes

ljetne cipele | Autor: Instagram@helenacuesta Instagram@helenacuesta

Mary Janes cipele su u trendu još od dalekih 1920-ih. A danas, 100 godina kasnije slave još jedan povratak među najpopularnijim trendovima cipela na modnoj sceni. I to s razlogom, jer Mary Janes su pune suptilnog retro šarma, uvijek izgledaju elegantno i podsjećaju na chic look Parižanki. Ovoga ljeta su jedna od najboljih alternativa sandalama, a njihove debele i udobne potpetice su izvrsne i za večernja događanja i zabave!

Možda vas zanima Kad se Dr. Martens i Marc Jacobs udruže nastanu ovakve lude Mary Jane cipelice Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@mmequeenb

Komentari 0