Moda

Ovo su 3 trenda "ružnih" cipela za 2022. godinu koja su podijelila internet, bi li ti nosila neke od njih?

  • Od Balenciage do Ugg-a, "ružne" cipele su ove godine sve više u trendu
  • Čak ih na sve strane slave i hvale dizajneri te supermodeli, ali također i nailaze na dosta kritika u javnosti
  • Međutim, jesu li trendovi „ružnih“ cipela također nešto za svakodnevni život?

Zapravo, prije 20 godina nadali smo se da crocsice nikada neće „prerasti“ svoj status udobnih vrtnih cipela. Ali, pogrešno smo mislili - gumene cipele ove godine slave 20. godišnjicu i čini se da su uspješnije nego ikad. Nije ni čudo: osim zvijezda poput Heidi Klum, sve je više modnih dizajnera kojima je super „Ugly Shoe Trend“, koji postaje sve popularniji među okorjelim ljubiteljima mode kao simbol Y2K estetike. Ove cipele dijele mišljenja, kako na internetu, tako i u stvarnom životu...

1. Crocs x Balenciaga

Ovo nije prvi put da luksuzni brend Balenciaga surađuje s Crocsom na dizajnu nove ljetne cipele: Balenciaga Crocs Pool. Ono što na prvi pogled izgleda kao mali gumeni čamac vjerojatno će se rasprodati u trenu. U međuvremenu, zdepaste gumene papuče postale su modni izričaj, raskidajući s klasičnim modnim uzorcima estetike i ljepote. Osobito strastvene fashionistice znaju da će ove cipele biti apsolutni must-have 2022. godine, što ćemo morati prihvatiti, željele mi to ili ne.  

 | Autor:

Crocs Pool dostupni su od 450 eura, odnosno 3.400 kuna. Imaju otvorenu prednju i stražnju stranu, ventilirani gornji dio i dolaze u više boja u rasponu od trendi svijetlo zelene do bijele i ružičaste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crocs Shoes (@crocs)

2. Uggsice

Još prije nastanka Balencige i Crocsa, model Tasman X australskog brenda Ugg uočen je na modelima poput Jourdan Dunn i Irine Shayk, a uskoro su se te papuče mogle vidjeti i u našoj pješačkoj zoni. Upečatljive siluete, zdepastog jastuka za petu i vodootporne tkanine, neobične ljetne cipele podsjećaju na prekratke gumene čizme. Ne moraju ti se svidjeti, ali možeš ih probati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UGG® (@ugg)

3. Klompe

Teško da se neki trend cipela može vidjeti tako često u sezoni proljeće/ljeto 2022. kao što su to klompe. Švedska klompa doživjela je svoj prvi hype 1970-ih s hipi haljinama i lepršavim hlačama. U Chanel kolekciji Karla Lagerfelda 2010. proslavila je moderan povratak s XXL platformom. Klompe su ove godine nešto skromnije i nose ih modno osviještene žene i supermodeli, a uglavnom su od tkanina poput kože ili baršuna sa zakovicama sa strane. Ako se pravilno kombiniraju, možda bismo se čak i navikli na ovaj trend zdepastih cipela.

Photo: None

Komentari 0