Moda

Nasmijana prolaznica iz Zagreba crni je outfit začinila Balenciaginom torbicom u žarkoj boji

  • Kožne jakne naviknuli smo gledati u najrazličitijim izdanjima, a nasmijana ljepotica sa zagrebačke špice oduševila nas je svojom jednostavnom, ali jako efektnom kombinacijom
  • All-black kombinaciju, uz izuzetak tenisica na kojima ima bijele boje, razbila je s Balenciaginom Le Cagole Mini torbicom u svijetlo plavoj Cyan nijansi i sunčanim naočalama u smeđim tonovima
  • Naravno da smo napravili kako izbor kožnih jakni, tako i slatkih Cagole torbica

Svatko od nas kožnu će jaknu iskombinirati na drugačiji način i s drugačijim komadima pa ju tako svakodnevno možemo vidjeti u najrazličitijim izdanjima, nošenu uz romantičnu cvjetnu haljinu, bijelu košulju i svijetle traperice, minice i legendarne marte, lepršave suknje od tila ili pak nešto sportskija izdanja kao što je ono koje nam je privuklo pažnju, a koje je nasmijana ljepotica nosila tijekom šetnje po zagrebačkoj špici. 

Možda vas zanima Brineta sa špice Monolith čizme nosi s plisiranom bijelom minicom - evo dobrog stylinga! Rubrika Moda Moda

Klasičnu rokericu od crne kože u nešto kraćoj varijanti do struka nabacila je preko crnog sakoa ležernog kroja te kombinirala sa sportskim hlačama cargo kroja i bijelo crnim Nike Dunk tenisicama, a all-black styling, izuzmemo li bijelu boju koja se pojavljuje isključivo na tenisicama, razbila je s Balenciaginom Le Cagole Mini torbicom u svijetlo plavoj Cyan nijansi i sunčanim naočalama u smeđim tonovima, davši nam vrijednu lekciju kako i naizgled jednostavan styling može biti efektan. 

 | Autor: Pixell Pixell

Model Le Cagole koji je Balenciaga predstavila u sklopu kolekcije za jesen 2021. profinjenija je i nešto zaobljenija verzija kultnog modela iste kuće, tzv. Motorcycle Bag koja je veliki comeback doživjela godinu dana ranije. Le Cagole je mladenačkija, razigranija, oblika koji podsjeća na kroasan optočen kopčama, resama i drskim malim ogledalom u obliku srca, a iako je u teoriji model u crnoj boji najzahvalniji za kombiniranje i time slovi za najpopularniji, moramo priznati da jednako, ako čak ne i više primaljivo izgledaju i oni u pastelnim i metalik nijansama. Osim što dolazi u različitim bojama i uzorcima, ovaj 'it' model dolazi i u 3 različite veličine te u izvedbama od različitih materijala.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Balenciaga: ružičasta Le Cagole (15.813,00 kn); srebrna Le Cagole XS (12.424,50 kn); zelena Le Cagole XS (13.177,50 kn)

Inspirirani ovom 'manje je više' kombinacijom, zavirili smo u izloge poznatih brendova u potrazi za najzanimljivijim kožnim jaknama ove sezone. Od modela od prave kože do onih izrađenih od umjetnih materijala, izbor je i više nego velik, a na nama je samo da odaberemo onaj savršeni model. Uz kratke modele iznad struka, one nešto duže, modele ukrašene zakovicama ili pak minimalističke bez ikakvih dodataka, one klasičnijih krojeva ili one koji krojem više podsjećaju na sakoe nego na kožne jakne, sigurno je samo jedno - nema šanse da ne pronađemo model koji je do zadnjeg detalja po našem ukusu!

jakna s resicama Možda vas zanima Jakne s resicama idealne su za početak jeseni! 3 savršena modela pronašli smo u Mangu Rubrika Moda Moda

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Mango, kožna jakna (899,90 kn); Alexander McQueen, peplum kožna jakna (31.964,85 kn); Zara, jakna od umjetne kože (399,90 kn)

Inače, prvu kožnu jaknu još je davne 1928. godine kao moderan odjevni predmet dizajnirao i predstavio Irvin Schott. Njegov je dizajn bio  sličan modernoj motorističkoj kožnoj jakni, a prema njegovoj omiljenoj tvrtki za proizvodnju cigara model je nazvan The Perfecto. Tijekom gotovo stoljeća otkako se pojavio, ovaj su kultni komad nosili gotovo svi, od rokera, umjetnika, slavnih modela i glumaca do njihovih obožavatelja, a i danas je mnogima jedan od najdražih komada u garderobi. 

 | Autor: Massimo Dutti Massimo Dutti

Massimo Dutti, kožna jakna (2599,00 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Zara, kožna jakna (799,90 kn); Pull&Bear, jakna od umjetne kože (199,90 kn); Patrizia Pepe, crvena kožna jakna (3185,19 kn)

Photo: Pixell

Komentari 0