Moda
pilostka jakna

Pilotska jakna – kultna kožna jakna savršena za jesen i zimu. Evo kakva je ponuda ove godine

  • Pilotske jakne poznate i kao avijatičarke modni su komad koji nikada ne izlazi iz mode
  • Bilo od prave ili umjetne kože s (umjetnom) krznenom podstavom, ove jakne su savršene za sve hladnije dane
  • Ove sezone dolaze u klasičnim bojama, ali malo drugačijem dizajnu

Još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, popularne avijatičarke ili pilotske jakne su ušle u naše ormare. Prvo su dominirale kao pravi muški komad, najčešće izrađene od antilop kože s vunenom podstavom koja je imala funkciju grijanja i hlađenja, ovisno o potrebi, situaciji i samoj temperaturi. Kao što joj ime govori, jaknu su prvenstveno koristili piloti, a zatim je avionsku pistu zamijenila onom modnom.

pilostka jakna | Autor: Instagram@monchanvre Instagram@monchanvre

pilostka jakna | Autor: Instagram@petiteandswiss Instagram@petiteandswiss

pilotska jakna | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design S lijeva na desno: H&M, crna jakna (600,90 kn); Mango, smeđa jakna (899,90 kn); Pinko, Zalando, smeđa jakna (3189,00 kn)

Posljednjih nekoliko godina upravo je pilotska jakna postala esencijalni komad u ormarima svih ljubiteljica mode, a tako će biti i ove jeseni i zime. Naime, ova kožna jakna je savršena za hladnije dane te samim time postaje odlična investicija za trenutke kada temperature padnu i ispod ništice. Tople jakne danas dolaze u više opcija. Možemo birati između onih od umjetne kože čija je unutrašnjost podstavljena s eko vunom ili biramo modele izrađene od prave kože s ušivenom podstavom od ovčje vune.

Možda vas zanima Bomber jakne ove jeseni dolaze u zanimljivim bojama - pronašli smo jako cool modele Rubrika Moda Moda

pilotska jakna | Autor: Instagram@farah_dubois Instagram@farah_dubois

pilotska jakna | Autor: Instagram@idaeberge Instagram@idaeberge

pilotska jakna | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design S lijeva na desno: C&A, smeđa jakna (300,90 kn); Mango, crna jakna (599,90 kn); Stradivarius, smeđa jakna (549,90 kn)

Također, jakne mogu imati finiš od brušene, glatke ili sjajne kože, a boje koje najčešće dominiraju su klasične nijanse crne, tamno smeđe i sve popularnije boje devine dlake. Dužina jakni je klasično do kukova, međutim sve su popularniji crop modeli, točnije kratke jakne. Najbolje je ovaj tip jakne kombinirati uz jednostavne traperice ili uske hlače, laganu majicu i duksu, a za malo elegantniji dojam dodajemo statement torbicu i čizme! Bez obzira na to kakav styling odabrali, jedno je sigurno – u ovakvoj jakni nikada nije hladno!

pilotska jakna | Autor: Instagram@daria_dbk_stylez Instagram@daria_dbk_stylez

pilotska jakna | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design S lijeva na desno: Stradivarius, smeđa jakna (449,90 kn); Zara, crna jakna (599,90 kn); Mango, smeđa jakna(599,90 kn)

jakna s resicama Možda vas zanima Jakne s resicama idealne su za početak jeseni! 3 savršena modela pronašli smo u Mangu Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@lauri.style

Komentari 0