Moda

Najvažnije modno pravilo koje punije djevojke svakako moraju ignorirati

  • Žene koje su punije i/ili imaju naglašene obline često slušaju: ne nosi svijetle boje, izbjegavaj prugice, zaboravi usku odjeću, nikako ne bijelo...
  • Usvojiš li ovo jedno pravilo i sva druga padaju u vodu, nosit ćeš što poželiš...
  • Mnoga modna pravila zastarjevaju, a osim toga, pravila su tu i da se krše, zar ne?

Ako si punija i/ili imaš naglašene obline vjerojatno si već više puta čula savjete, katkad pretočene i u pravila odijevanja tipa nemoj nositi usku odjeću, svijetle boje bolje je izbjegavati, nosi samo tamno, nipošto ne nosi vodoravne pruge, drži se podalje od odjeće s uzorkom, široko da, dugačko ne... I slušaj savjete modnih eksperata! Ali pravila su ovdje da se krše, zar ne? A neka jednostavno prestanu vrijediti.

Možda vas zanima Savršen poklon za svaku ženu: S ovime nikako ne možeš pogriješiti Rubrika Moda Moda

Na primjer, sjećaš li se kako smo se nekad zgražali nad kombinacijom dvaju uzoraka, nošenjem tamnoplave boje uz crnu ili na naeusklađene boje torbice i cipela (i laka za nokte i ruža). E, pa ta su pravila otišla u ropotarnicu prošlosti. A jednako tako u nju odlaze i ona koja su se nekad sugerirala punijim ženama. Ignoriraj ih sva, a jedno posebno. Naime, čim njega usvojiš i druga padaju u vodu.

Dakle, koja pravila treba ignorirati?

1. Ne nosi usku odjeću

Pogrešno. Uska te odjeća čini manjom, u širokoj izgledaš i veće nego što jesi. Samo treba pametno izabrati komade, ovisno što želiš naglasiti, što prikriti, treba li istaknuti struk i slično. Na primjer, ako imaš jači gornji dio treba stvoriti iluziju struka. Potraži strukirane bluze na kopčanje. Nosi je  s trapericama, hlačama, suknjama...

2. Nosi crno

Da, da, crna boja sužava, pun nam je ormar crne robe, svaki dan crno... totalno depresivno. Potraži haljine u blokovima boja ili sama tako slaži boje: spoji tirkiznu haljinu s crvenim kardiganom i narančastim remenom. Previše boja? Što kažeš na žuti top, tamnoplavu suknju olovka kroja i široki crveni remen?

3. Nema prugica

Ma, kako nema! Možeš nositi prugice, i to vodoravne. Isprobaj prugastu majicu, tamne traperice i strukirani sako ili jaknu s 3/4 rukavima. Vidiš?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On Monday I wore... http://liketk.it/2FpF7 #liketkit @liketoknow.it

A post shared by M O N A (@thesmilingsweetheart) on

4. Bijelo je zabranjeno

Bijela je prekrasna boja i ni jednoj ženi ne bi trebalo braniti da je nosi. Pokušaj s bijelom haljinom ili suknjom olovka kroja; bijele hlače koje će dobro pristajati teže je pronaći pa, zašto se mučiti?

Možda vas zanima 6 modnih pravila uz koja će žene s oblinama izgledati sjajno u uskim trapericama Rubrika Moda Moda

I na kraju, pravilo koje apsolutno treba ignorirati:

5. Tvoja veličina određuje što ćeš nositi

Uvidiš li da je ovo pravilo koje je najvažnije ignorirati i sva druga padaju u vodu. Pogledaš li ljude s najviše stila, shvatit ćeš da oni nisu svi iste veličine ni oblika tijela već biraju odjeću koja im pristaje, laska im i njihovo tijelo čini skladnim dijelom njihove osobnosti. Ne slušaju zastarjele savjete o odijevanju temeljene na konfekcijskom broju o tome što će nositi. Inspirativne, dobro odjevene žene nije briga za duljinu, širinu, opseg i težinu, najvažnije je kako se one osjećaju u toj odjeći. Zato je bolje slijediti njih nego ova pravila. 

Photo: Instagram@thesmilingsweetheart

Komentari 0