Moda

Savršen poklon za svaku ženu: S ovime nikako ne možeš pogriješiti

Kao vrhunski spoj umjetnosti i modernog nakita, diljem svijeta oduševljava ljubitelje profinjene estetike živopisnim motivima od kojih su upečatljivi oni inspirirani remek-djelima majstora slikarstva Van Gogha

Što darovati ženi, a da je oduševite? S jednom stvari nikad nećete pogriješiti. Nakit! I to ne bilo koji nego impresivan i raskošan nakit FREYWILLE. On je originalan, drukčiji i poseban, kao vrhunski spoj umjetnosti i modernog nakita, diljem svijeta oduševljava ljubitelje umjetnosti i profinjene estetike živopisnim motivima, od kojih su posebno dojmljivi oni inspirirani remek-djelima majstora slikarstva kao što je Van Gogh, koji je počeo slikati od dobi od 27 godina. Iza sebe je ostavio 850 slika te više od 900 skica i akvarela što znači da je slikao u prosjeku čak četiri slike tjedno.

Prethodnik je europskog ekspresionizma jer je u svojim slikama dao izraz  sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio svijetle i vedre detalje. U muzejima diljem svijeta, kao i u privatnim kolekcijama, njegove slike natprirodno sjaje, pulsiraju te čak mijenjaju boju. 

 | Autor: Sanja Jagatić Sanja Jagatić

Za FREYWILLE umjetnike one su dragocjen izvor inspiracije i kroz svoje divne kolekcije nakita uspijevaju čarobno oživiti neka od najljepših Van Goghovih remek-djela.

Prema mišljenju mnogih, najimpresivniji FREYWILLE dizajn je Éternité, koji autentično prenosi detalje Van Goghove slike “Zvjezdana noć“. Jedinstvenom tehnikom oslikavanja i pečenja emajla, svaki komad nakita živopisno dočarava prizor mističnog  treperenja elemenata prirode i ljudskog svijeta. Središnji motiv su impresivni kružni vrtlozi na noćnom nebu koji predstavljaju sjaj zvijezda dok neprekidno pulsiraju u nijansama limun i oker žute. Energična svjetlost Mjeseca te mistična atmosfera noći, puna nade i beskonačnosti, uhvaćena je u snažnoj FREYWILLE kompoziciji savršenom harmonijom intenzivnih tonova azurno i kobaltno plave.

 | Autor: Sanja Jagatić Sanja Jagatić

Ove jeseni FREYWILLE inspiraciju nalazi još jedanput u Van Goghovoj seriji slika “Badem u cvatu”. Vincent ih je slikao od 1888. do 1890. godine u Francuskoj, a zrače vjerom u buđenje i nove početke. FREYWILLE umjetnici dizajnom  L’Amandier Noir naglasak stavljaju na vječnu eleganciju crne i zlatne boje. Bademove grane satkane od tonova starog zlata, posute su nježnim, snježnobijelim cvjetićima s ružičastim detaljima, a zanosno svjetlucaju na mističnoj  crnoj pozadini. Ova tako jednostavna a snažna kompozicija odiše glamurom te na najbolji način utjelovljuje  bezvremensku klasiku i profinjenost.


Modni editorial s FREYWILLE kolekcijom Hommage a Vincent Van Gogh kreirali su Sanja Jagatić, kojoj idu zasluge za fotografiju i kreativno vodstvo, Sanja Agić potpisuje make-up, a frizuru Evelin Benković za Frizerski studio Evelin. U ulozi modela je divna Tia Marciuš, Talia model.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovu online butiku na ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.
 

Photo: Shutterstock/instagram