Moda

Najpopularnija jakna prošle godine i ove je jeseni veliki hit - pogledaj modele iz novih kolekcija

  • Kada su jakne  u pitanju, crna motociklistička jakna s postavom od umjetnog krzna prava je vladarica društvenih mreža i gradskih ulica
  • Ovaj model je već posljednjih nekoliko sezona na meti svih ljubiteljica mode, a cijene originalnog modela brenda Acne Studio dosežu i cijenu od 16000 kuna
  • Odlučile smo zaviriti u aktualnu ponudu Zare, Stradivariusa i Pull&Beara te za tebe izdvojiti slične, ali cjenovno prihvatljivije modele

Kožna jakna jedan je on onih odjevnih komada koje rado nosimo jer je jednostavna, praktična i tako moćna u isto vrijeme. Upravo je zbog tih svojih karakteristika ona već desetljećima nezaobilazna sastavnica ormara žena koja naizgled gaje različite stilove.Svoje će mjesto uspješno naći u kolekcijama vječnih romantičarki, otkačenih rokerica, zavodljivih dama, kao i modnih klasičarki. Na tržištu je dostupan niz različitih modela, no ovog puta smo se odlučile za model kojeg dominira zimskim kolekcijama proteklih nekoliko sezona. Riječ je o motociklističkoj (bajkerskoj) jakni koja je iznutra postavljena krznom. Ovaj model preplavio je  društvene mreže i gradske ulice, a po svemu sudeći ovaj trend uspješno će vladati i ovom jesenskom modnom sezonom.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima 10 'dosadnih' modnih basic komada koje svaka žena treba imati u svom ormaru Rubrika Moda Moda

Priča o ovoj specifičnoj jakni započela je 2015. godine kada je švedski brend Acne Studio na tržištu predstavio Velocite, redefinirani model motociklističke kožne jakne koja je u ovom slučaju bila ukrašena krznenom postavom. Ona je postala pravi modni hit te je brzinom munje osvojila brojne modne poklonice među kojima se našao velik broj svjetskih zvijezda s A liste. Tako su među prvim u ovom modelu prošetale glumice Dakota Johnson i Keira Knightley. Cijene ovog modnog komada kreću se od paprenih 8800 kuna naviše. Ne čudi stoga što su brojni high street brendovi u svoje kolekcije odlučili uključiti modele inspirirane ovim dizajnom i ponuditi ih kupcima po znatno prihvatljivijim cijenama.

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Kada na stranici megapopularnog brenda Zara otvoriš rubriku "Najprodavanije" ugledat ćeš postavljenu jaknu biker stila čija cijena iznosi 599,90 kuna. Opisana je kao jakna dugih rukava s ovratnikom i reverima na kojoj su džepovi s patentnim zatvaračem postavljeni  sprijeda, dok unutrašnjost krasi postava od umjetnog krzna. Ukrašena je remenom s metalnom kopčom. Riječ je o modelu koji je vrlo brzo osvojio ormare domaćih zaljubljenica u modu pa smo uvjerene da si do sada barem jednom imala priliku susresti djevojku koja je svoju modnu kombinaciju upotpunila ovom jaknom.

 | Autor: Zara Zara Potaknuta uspjehom crne verzije, koja je još uvijek dostupna na tržištu, Zara je za ovu sezonu iznjedrila još dva slična modela. Riječ je o crnoj motociklističkoj jakni s bijelom podstavom od umjetnog janjećeg runa te onoj izvedenoj u potpunosti u bijeloj boji. Cijena oba modela iznosi 599,90 kuna. Također, ovosezonska novost je ta da je ovaj traženi model svoje mjesto pronašao i u muškoj kolekciji popularnog high street brenda.

 | Autor: Zara Zara

Primjeri: Oba modela Zara (599,90 kuna)

Možda vas zanima Složili smo 3 stajlinga s kožnom jaknom i haljinom, a inspirirala nas je ova prolaznica Rubrika Moda Moda

No, Zara nije jedini dućan koji u svojoj ponudi krije ovaj It odjevni komad. Možeš ga u nešto povoljnijim cijenama pronaći u kolekciji sestrinskih brendova Stradivariusa i Pull&Beara. U njihovoj ponudi su osim klasičnih crnih i bijelih modela dostupni su i oni u imitaciji brušene kože u ružičastoj te smeđoj boji. Izdvojeni primjeri se razlikuju dužinom pa će obožavateljice kraćih jakni također moći pronaći odgovarajuće primjerke. Posjeduješ li već jedan ovakav primjerak u svom ormaru?

 | Autor: Primjeri: Stradivarius (499,90 kuna), Stradivarius (379,90 kuna),  Pull&Bear (299,90 kuna), Pull&Bear (299,90 kuna)

Photo: Pinterest

Komentari 0