Moda

Složili smo 3 stajlinga s kožnom jaknom i haljinom, a inspirirala nas je ova prolaznica

  • Lepršave haljine, duge ili midi s uzorcima poput točkica ili cvjetića, s volanima ili na preklop... čine dobitni jesenski spoj s kožnatom jaknom
  • Treći bitan faktor su čizme: niske čizme s blok petom ili robusne bajkerske gležnjače dobar su izbor
  • Pogledaj kako je to dobro složila ova crnka i otkrij koje smo kombinacije mi kreirali

Kožna jakna + haljina kombinacija je koja već nekoliko godina ne silazi s ulične modne piste. Dokaz su brojne djevojke i žene u gradu koje upravo ovu kombinaciju biraju za prve jesenske dane. Kako temperature nisu još preniske ova dva komada hrabrije će odjenuti na gole noge i tenisice, a one koje su jedva dočekale da počne sezona čizama, kombinaciju će upotpuniti njima. Baš efektno.

Možda vas zanima Pogledaj što je dobila Lana Klingor i kako je reagirala na misterioznu poruku Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pixsell/Filip Kos Pixsell/Filip Kos

Učinila je to i ova zgodna prolaznica koja je kožnjak iskombinirala s romantičnom haljinom s točkicama i volanima, a kombinaciji je priložila robusne bajkerske gležnjače s biserima. Dobro i efektno. Uz to je ponijela oveći crnu kožnu torbi i, naravno, sunčane naočale na ova lijepi sunčani dan. Njezin look nismo iskopirali; inspirirao nas je da složimo 3 sasvim različita stajlinga s kožnom jaknom, haljinom i niskim čizmama. Pogledaj...

Statement komad: crvena jakna

Kožna jakna ne mora biti crna, već odavno je ovaj klasični komad dobio svoje inačice u drugim bojama: crvenoj, bijeloj, bež, puderasto ružičastoj, tamno zelenoj. Odlučiš li se za crvenu jaknu, znaj da će to biti najuočljiviji komad - privlačit će poglede bez iznimaka. Ostatak stajlinga crvenu jaknu treba diskretno pratiti: zaobiđi druge jake boje i ekstravagantne komade.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

 

Jakna (Stradivarius, 199,90kn); haljina H&M, Studio Collection, 955kn); gležnjače (Reserved,349,90kn); torba (Zara,179,90kn); naušnice (Reserved 69,90kn); planer (Stradivarius, 119,90kn)

Spoj crnih i smeđih tonova

Nekima jesen nije jesen bez bez toplih smeđih tonova koje po ljeti rijetko nosimo. Kako klasični crni kožnjak spojiti s ovim zemljanim bojama? Nije teško, treba samo pronaći poveznicu, na primjer haljinu koja spaja u uzorku i smeđu i crnu boju, torbicu koja objedinjuje obje boje i slično. Dobro je i da crna jakna ne bude "usamljena" - ubaci u stajling još neki potpuno crni komad.

 

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Jakna (Bershka 499,90kn); haljina (H&M 295kn); čizme ( PittaRosso 309 kn); torbica (Zara 299,90kn), šešir (Stradivarius 149,90kn); sunčane naočale (Reserved 79,90kn)

U kombinaciji s traperom

Nekad su klasičnu, rockersku kombinaciju činile traperice i crna kožna jakna i bio je to praktički jedini način na koji smo nosili ovakve jakne. No, živjela eklektičnost! Danas se kožnjak nosi uz sve i sva, u puno genijalnih varijanti. Zato kožnu jaknu s traper haljinom shvati kao hommage tom starom stajlingu, s puno zabavnih detalja poput dinosaur torbice, metalik čizmica i kožnih naušnica u boji.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Oversized kožna jakna (Stradivarius, 279,90kn); haljina (H&M, 295kn); čizme ( PittaRosso 309kn); torbica (Zara, 179,90kn); naušnice (Reserved 69,90kn); maskica za mobitel (Reserved 29,90kn)

Photo: Pixsell/Filip Kos

Komentari 0