Moda

Na Wishu smo pronašle ove sandale bez potplate, možeš li sebe zamisliti u njima?

  • Neobične cipele bez potplate su novi hit na društvenim mrežama
  • Dostupne su stranicama internetskih dućana poput Wisha i AliExpressa
  • Originalni dizajn potpisuje arhitekt Julian Hakes koji im je nadjenuo ime Mojito Shoes

Ovih dana na društvenim mrežama zavladale su ove neobične cipele dostupne na stranicama internetskih preprodavača poput Wisha i AliExpressa. Pažnju su privukle svojim specifičnim dizajnom, odnosno nedostatkom potplate. Premda ih je proizvođač Koovan na tržište postavio prije dvije godine tek su nedavno doživjele svoju punu slavu u internetskom svijetu. Izrađene su od plastike, visina pete iznosi 9 centimetara, a dolaze u nekoliko boja, od monokromatske bijele i ružičaste do kombinacija dvaju boja poput plave i narančaste te kombinacije životinjskog uzorka i boje, poput zebra printa i žute. Njihova cijena se, ovisno o zastupniku i shippingu, kreće od 150 pa sve do 250 kuna. 

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

No, kako to već biva u svijetu online preprodavača, ove cipele su samo kopija. Naime, još 2009. godine je londonski arhitekt Julian Hakes kreirao par cipela bez potplate i nazvao ih Mojito Shoes. Proizvod je bio izrađen od karbonskih vlakana, laminiranih s gumom na strani koja dodiruje pod i kožu na strani pored kože. Stabilnost im omogućuje dizajn pete koji pridržavaju dva isturena zupca. Ono što je također zanimljivo jest to da su one zapravo isprintane 3D printerom. Za razliku od kopija, cijena originala se kreće od 1100 do 2000 kuna.

 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

 

 | Autor: Tumblr Tumblr

Možda vas zanima Neobične salonke su hit! Izdvojili smo one koje neće proći nezamijećeno Rubrika Moda Moda

Ove cipele su pravi mamac za poglede, no jesu li i udobne? Ako je suditi prema korisnicama društvenih mreža koje su ih isprobale odgovor  je - ne. Istaknule su kako je hodnje u njima neobično, kako zahtjeva mnogo truda i kako je za savladavanje te vještine potrebno mnogo vježbe. Ali, unatoč svemu, izuzetno su fotogenične. Bi li se ti odlučila na ovakve cipele?

 

Photo: None

Komentari 0