Moda
Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi 1/11 Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi

Modni svijet zahvatila je vinil manija: Lašte se hlače i kaputi

Dizajneri su prigrlili seksepilniju varijantu kože te svije kreacije radili u sjajnim, patent varijantama, a za ljubitelje životinja tu je vinil

Teško je pronaći fashionisticu koja ne voli kožnate jakne - ovaj komad s razlogom je temelj garderobe svake ljubiteljice mode. No ove sezone dizajneri su otišli korak dalje - osim kožnatih suknji, haljina, hlača i topova, koji su već postali često viđen detalj na jesenskim revijama, mjesto pod suncem pronašle su i dvije nove varijacije - ulaštena, tzv. patent koža, te vinil, PVC verzija, koja imitira visoki sjaj ovog materijala.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Od The Rowovih superdugih kaputa, preko cropped topova Phillipa Lima, do midi suknji Rag&Bone, koža i njezine sintetičke verzije zavladale su pistama. Mulberry je svoje kreacije kombinirao s romantičnim detaljima poput bluzi s volanima, Mary Katrantzou igrala se psihodeličnim printevima plavih leptira i crvenih zvijezda, dok je savršeno skrojene kožnate hlače predstavio David Koma. Jedna stvar oko koje su dizajneri složni način je kombiniranja: supersjajna koža najbolje izgleda s pletivom, koji smiri pogrešan dojam koji možete ostaviti (osim ako baš ne želite izgledati kao rock zvijezda iz 80-ih).

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Sjajna koža seksepilnija je verzija kože i nije za one koji se boje privlačenja pozornosti: s obzirom na to da patent koža izgleda kao da ju je netko dobro ulaštio, teško da ćete moći pronaći komad u kojem ćete biti neuočljivi. Ove godine su Lacoste, Kenzo, Nina Ricci, Valentino i Lanvin svoje kreativne struje usmjerili u neočekivanom kolorističkom smjeru, pa su tako osim standardnih crnih i smeđih varijanti pistama šetale narančaste, ljubičaste, zelene i niz pastelnih boja. Tome, brend poznat po asimetričnim krojevima, nadmašio je očekivanja svojom jaknom zgužvanih rukava, dok je klasični baloner dobio “mokru” interpretaciju na pisti Burberryja, Tods’a i Philosophyja.    

 | Autor: Getty Images Getty Images Tome

Možda najupečatljiviji komad s piste crveni je kombinezon sa zlatnim zatvaračima, rad Alexandrea Vauthiera, koji je bez ikakve sumnje inspiriran pripijenim outfitom Britney Spears u spotu za “Oops I did it again” - taj lateks kombinezon potpisuje kostimograf Michael Bush.

 | Autor: Getty Images Getty Images Alexandre Vauthier

U njemu je već prošetala manekenka Lara Stone, a prisjetite li se modnih kombinacija Davida Bowieja kao Ziggyja Stardusta, shvatit ćete kako vinil nije zapravo ništa novo - talentirani glazbenik pripijene hlače visokog struka ponosno je nosio na koncertima. Odlične modele hlača predstavili su Louis Vuitton, Isabel Marant i Barbara Bui, no svi su bili oprezni kako se njihovim modelima ne bi dogodio moment Rossa iz “Prijatelja” koji hlače nije mogao navući: pri kupnji uvijek tražite šire krojeve: osim što su udobniji, u njima ćete izbjeći da izgledate kao da ste noge zamotali u plastičnu foliju.

 | Autor: Getty Images Getty Images Isabel Marant

Kako je ulaštena koža apsolutni “must have” ove sezone, dokazao je i Karl Lagerfeld, koji je u kolekciji za Chanel novu interpretaciju elegancije Coco Chanel dao kombinirajući bisere, koje je ova Francuskinja obožavala, s kožnatim suknjama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Street style zvijezde trend su već prigrlile. I dok se uglavnom zadržavaju na hlačama, jaknama i cipelama, očito je kako ovi materijali spremno koračaju u hladnije dane pred nama.

U galeriji potražite inspiraciju za odlične outfite s vinil komadima iz high street trgovina.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0