Moda

Modni klasik, ali s vrlo efektnim pomakom. Baš nam se sviđa u kombinaciji prolaznice sa špice

  • Svaki će se modni znalac složiti da bi bijela košulja kao apsolutni modni klasik trebala imati svoje mjesto u garderobi svake žene (i muškarca)
  • Taj  bezvremenski komad lako se može u svega par poteza nadograditi za formalnije i ozbiljnije prigode, ali isto tako odlično izgleda i u ležerni(ji)m varijantama
  • Obožavamo je i zbog njezine sofisticiranosti i one dobro poznate 'old money' estetike koja je prisutna čak i kada je u pitanju komad koji svojim krojem izlazi iz okvira klasike poput onoga kojeg smo snimili na prolaznici na zagrebačkoj špici

Bijela košulja već dugi niz godina ima status onog klasika koji bi svoje mjesto trebao imati u garderobi apsolutno svake žene. Kao i recimo mala crna haljina, baloner krem boje, kožna jakna ili par traperica u kojima ćemo se uvijek osjećati kao milijun dolara. Taj  bezvremenski komad lako se može u svega par poteza nadograditi za formalnije i ozbiljnije prigode, ali isto tako odlično izgleda i u ležerni(ji)m varijantama, a bilo da tražimo nešto za posao ili pak komad za kakav poseban događaj, teško da postoji prigoda u koju se neće savršeno uklopiti. 

Upravo njezina svestranost bijelu košulju čini bezvremenskim klasikom, a među mnoštvom raznolikih stilova i krojeva uopće ne sumnjamo da će svatko pronaći svog favorita. Još ako je izrađena od prozračnih tkanina poput finog pamuka ili lana, doista u svakom pogledu govorimo o komadu koji će preživjeti svaki test vremena.

Možda vas zanima Kraj satenske spavaćica-haljine ove brinete čak je i jedna od najpoželjnijih torbica pala u drugi plan Rubrika Moda Moda

Još jedan razlog zašto bijelu košulju toliko obožavamo je njezina sofisticiranost i sposobnost da u trenu u styling unese pozamašnu dozu luksuza i one dobro poznate 'old money' estetike, čak i ako je u pitanju komad koji svojim krojem izlazi iz okvira klasike poput onoga kojeg smo snimili na prolaznici na zagrebačkoj špici.

 | Autor: Foto: Pixsell/Marko Lukunić

Nismo sigurni je li košulja koju je odabrala poznati crop model s potpisom Alexandera Wanga ili tek izvrsna high street interpretacija istog, no dizajnerska ili ne, odličan je primjer koliko ovakav klasik s pomakom može razigrati cijelu kombinaciju. Ona ju je uparila sa svijetlim poderanim trapericama, već nekoliko sezona iznimno popularnim Bottega Veneta Padded natikačama u nježnoj krem nijansi i snježno bijelim retro sunčanim naočalama.

Od ostalih modnih dodataka snimili smo i elegantnu torbicu od smaragdno zelene kože i tek decentne naušnice, a moramo priznati da je košulja toliko snažnog karaktera da uz nju doista nikakvi posebni modni dodaci ni nisu potrebni. I evo, upravo je kombinacija koja je privukla našu pažnju najbolji dokaz svega što smo spomenuli - iako ovdje vidimo nekoliko odličnih trendovskih komada, svi oni lagano uz bijelu košulju padaju u drugi plan, a ona pak suvereno vlada cijelim stylingom, donoseći svježinu, eleganciju i profinjenost na ulice grada. 

Možda vas zanima Prelijepa mama oduševila nas je svojim jednostavnim, ali vrlo chic stylingom na zagrebačkoj špici Rubrika Moda Moda
Photo: Pixsell/Marko Lukunić

Komentari 0