Moda

Modni dvoboj prvih dama: Melania se oprostila u crnini, Jill zabljesnula u upečatljivoj plavoj kombinaciji

  • Joe Biden preuzeo je dužnost 46. po redu američkog predsjednika, a njegova supruga Jill postala je nova prva dama
  • Dok se dosadašnja obnašateljica ove funkcije Melania Trump od nje oprostila u crnini,  Jill Biden prvi je 'radni dan' zabljesnula u upečatljivoj plavoj kombinaciji
  • Inauguraciju su svojim nastupima upotpunile Lady Gaga i Jennifer Lopez, a ni njihove modne kombinacije nisu prošle nezapaženo

Demokratski kandidat Joe Biden prisegnuo je danas obnašati dužnost 46. po redu predsjednika SAD-a. Za tu priliku odjenuo je odijelo s potpisom Ralpha Laurena, doajena američke modne scene. Njegova supruga Jill, novopečena prva dama, za ovu je svečanu prigodu također odjenula dizajn s domaćim potpisom. Zabljesnula je u plavoj haljini i kaputu luksuznog brenda Markarian čija je glavna kreatorica Alexandra O'Neill.

U jednako upečatljivom izdanju imali smo priliku vidjeti i novu potpredsjednicu Kamalu Harris koja se odlučila za kreacije dizajnera afroameričkog podrijetla, odnosno na ljubičastu haljinu s potpisom Sergia Hudsona te kaput koji je za nju dizajnirao Christopher John Rogers.

Možda vas zanima Upoznaj Jill Biden: Obožava smicalice, prosidbu je odbila nekoliko puta i ne namjerava se odreći vlastitog posla Rubrika Stars Stars

Dosadašnja prva dama Melania Trump od ove se uloge oprostila u crnini. Iz Bijele kuće je posljednji puta izašla odjevena u elegantnu usku haljinu midi dužine koju je upotpunila 35.000 kuna vrijednom jaknicom čiji dizajn potpisuje francuska modna kuća Chanel.

Odjevnu kombinaciju upotpunila je jednostavnim, ali efektnim modnim detaljima - dugačkim rukavicama, predimenzioniranim sunčanim naočalama i lakiranim salonkama s potpisom Christiana Louboutina. Posebnu pažnju ovoga je puta plijenila njezina 375 tisuća kuna vrijedna Birkin torbica izrađena od krokodilske kože.

"Biti vaša prva dama bila je najveća čast. Hvala vam na ljubavi i podršci. Bog blagoslovio vas, vaše obitelji i ovi divnu naciju", poručila je 50-godišnjakinja svim Amerikancima netom prije nego što se sa suprugom ukrcala na let za Floridu.

Možda vas zanima Goodbye Melania! Za rastanak od prve dame SAD-a prisjetili smo se najkontroverznijih modnih izdanja Rubrika Moda Moda

Među izvođačima koji su dobili priliku nastupati na inauguraciji novog američkog predsjednika našla su se imena dviju svjetski poznatih pjevačica - Lady Gage i Jennifer Lopez. Čast da izvede himnu dodijeljena je upravo Lady Gagi koja je na inauguraciju pristigla u bijeloj kombinaciji čija je zvijezda bio kaput s potpisom francuske modne kuće Givenchy.

Premda je riječ o izuzetno formalnom događanju, 34-godišnjakinja je dašak svog osebujnog stila unijela odlučivši se za visoke čizme s naglašenom platformom. U njezinoj 'all white' modnoj kombinaciji mnogi su vidjeli i kritiku rada dosadašnjeg predsjednika, budući da je riječ o (ne)boji koju u svojim istupima redovito nose protivnice Trumpove politike.

Sam nastup izvela je odjevena u toaletu sastavljenu od modificirane vojničke jakne s raskošnom crvenom suknjom. Riječ je o haljini koju je specijalno za nju izradila francuska modna kuća Schiaparelli, a koju na prsima krasi zlatna golubica koja u kljunu nosi maslinovu grančicu, međunarodni simbol mira. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Na modnu kombinaciju s potpisom francuske modne kuće odlučila se i latino diva Jennifer Lopez. No, ona je pred Kapitol pristigla u u Chanelovim hlačama i kaputu s karakterističnim pepita uzorkom, dok je sam nastup odradila odjevena u bijelo od glave do pete. Učinila je to kako bi odala počast prvoj ženskoj potpredsjednici Kamali Harris te svim ženama koje su kroz povijest hrabro istupale u borbi za ženska prava.

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Instagam

Komentari 0