Moda

Ljeto à la française: ovo je Parižankama pet trenutno omiljenih modnih komada

  • Što se tiče mode, teško da postoji zemlja koja je toliko napredna kao Francuska
  • Francuskinje su majstorice „šik jednostavnog“, a i imamo sve njihove tajne
  • Otkrit ćemo ti kako jednostavne odjevne predmete pretvoriti u "cool" modne komade

Griješi onaj tko misli da su ljetni trendovi u cijelom svijetu jednaki. Zemlje, regije i gradovi imaju svoje preferencije. Ali, to ne znači da od drugih zemalja ne možeš ništa naučiti. Francuskinje, točnije elegantne Parižanke, usavršile su jedno: elegantan minimalizam. Čak i ljeti profitirat ćemo od njihovog znanja. Pogledaj pet osnova s pomoću kojih možeš stvoriti uzbudljiv izgled. A ovih pet osnovnih komada obožavaju Francuskinje:

Možda vas zanima Baš kao Francuskinje! Ova inačica bob frizure oduševila je društvene mreže Rubrika Beauty Beauty

1. Traper hlače svijetle boje

Ništa ne nadmašuje traperice koje dobro pristaju. To zna i fashionistica Emanuelle Koffi, koja se ovog ljeta zaklinje u traper hlače visokog struka. Prošeći gradom, idi na posao ili hodaj noću - traper hlače svijetlih boja modni su kameleoni, koje uvijek mogu izgledati drugačije, ovisno o stilskoj kombinaciji. Za svakodnevni život preporučujemo: XL košulju, elegantne natikače i croissant torbicu – i moderan pariški urbani izgled je spreman.

2. Prugasta boyfriend košulja

Ne samo da je vojvotkinja Meghan obožavateljica boyfriend prugaste košulje, kod Parižanki Leiae Sfez ovaj je komad odjeće već dugo dio njene garderobe. Unatoč dugim rukavima, preveliku košulju lako je nositi ljeti jer je tanka pamučna tkanina propusna i prozračna. Kratke hlače i bikini top, preko toga prugasta boyfriend košulja i spremna si za kafić, fakultet ili plažu.

Ovi modni komadi su savršeni za ljeto na otvorenom! Imaš li već neke u svom ormaru?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

3. Kožne pantolette

Naravno da volimo sandale s visokom potpeticom – osobito zato jer nas čine da izgledamo visoko i vitko - ali ponekad jednostavno želiš da ti bude ugodno u pokretu. Bilo sa širokim remenom ili „isusovke“, pantolette izgledaju puno privlačnije kada su izrađene od kože. Favoriti Francuskinja mogu se kombinirati čak i sa suknjama ili haljinama.

Možda vas zanima Kopiraj ih: 5 stvari zbog kojih se Francuskinje ne debljaju, a ipak jedu sve što žele Rubrika Life&style Life&style

4. Midi suknje koje naglašavaju tijelo

Ljeto nam uvijek predstavlja izazov kad je riječ o znojenju po vrućini, a moramo imati i dovoljno odjeće da izbjegnemo razgolićeni izgled. Midi suknje koje grle tijelo dobra su alternativa ljetnim haljinama i kratkim hlačama. A ako sada pretpostaviš: „Ovo mogu nositi samo vitke žene“, trebala bi upamtiti da ženske figure - poput figure Kim Kardashian ili Jennifer Lopez - izgledaju posebno dobro u ovakvim suknjama. Svaka je figura lijepa i ne treba je skrivati.

Ove ljetne suknje obožavamo bez obzira na godine. Donosimo najljepše primjerke iz aktualne ponude

5. Ljetni pleteni topići

Kao što Francuskinje imaju smisla za elegantne siluete, tako su i moderne kad su u pitanju visokokvalitetni materijali. Ljetni pleteni topići u početku možda ne zvuče kao ljetni must have, ali zahvaljujući tankoj pređi propusni su za zrak i stoga apsolutno pogodni za vruće ljetne temperature. Ljetno pletivo izgleda posebno otmjeno kad ga nosiš u prigušenim zemljanim tonovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Možda vas zanima Ovo je najpopularnija obuća ovog ljeta - pronašli smo genijalne modele u našim trgovinama Rubrika Moda Moda

 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0