Life&style

Kopiraj ih: 5 stvari zbog kojih se Francuskinje ne debljaju, a ipak jedu sve što žele

  • Izreka “ono si što jedeš” mogla bi se primijeniti na ljepotu Francuskinja jer same kažu kako nije bitno što se stavlja na kožu, već što se unosi u organizam
  • Prosječna Francuskinja pije vino, uživa u kruhu i nije ovisna o vježbanju. Kako uspijeva održavati zavidnu liniju?
  • Objašnjavamo ti Francuski paradoks

Javna je tajna da se Francuskinje ne debljaju, iako jedu kruh i tjesteninu, uživaju u vinu, imaju nekoliko obroka dnevno, a večeru smatraju senzualnim užitkom. One dobro znaju da male porcije i uživanje u svakom zalogaju olakšavaju pravovremeno prepoznavanje osjećaja sitosti što doprinosi učinkovitosti plana prehrane. Kada su u pitanju najdraže namirnice, odricanje od njih sada najčešće vodi ravno do pretjeranog uživanja u hrani u budućnosti, zato Francuskinje smatraju da se tih užitaka ne smijemo odreći.

Odnose se prema hrani s poštovanjem i uživaju u njoj

Svi se pitaju kako je moguće da Francuskinje imaju dobru liniju i elegantne su, a jedu toliko čokolade, sira i sve to zaliju vinom.  No, uz to sve nisu opterećene dijetama ni iscrpljujućim treninzima. Njihova tajna upravo je njihov stav prema hrani koji njeguju još od djetinjstva - odnose se prema hrani s poštovanjem što im ne dopušta da jedu brzo ili dok nekamo jure. One uživaju u dobrom zalogaju, gutljaju dobrog vina i u dobrom društvu. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvijek si uzmu vremena za jelo.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Uzimaju male porcije hrane

One se ne odriču se bijelih ugljikohidrata kao što su kruh i tjestenina već je njihova tajna da ih jedu u malim količinama. Naručiš li u Francuskoj sendvič sa šunkom mogla bi se iznenaditi kada vidiš da u sendviču ima samo nekoliko tankih šnita šunke, nekoliko komada rajčica i senf. I tu leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja, a to su naravno male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kojem će neko vrijeme uživati uz kavu, a ne ga pojesti odjednom. Za doručak obično jedu kruh ili pecivo, zatim  jogurt i žitne pahuljice. Također, kada osjete glad između obroka, najprije će posegnuti za jogurtom. 

Biraju kvalitetu prije svega

Francuskinje žele najsvježije i najodabranije, a vjeruju i da je ono što je skuplje ujedno i najbolje. Uvijek će posegnuti za nekoliko komada kvalitetne crne čokolade ili laganim domaćim kolačem, a nikada za jeftinim sladoledom. U svakodnevnom životu za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumijeva redovite odlaske na tržnicu po nabavku svježeg voća i povrća.

Nikada si ništa ne uskraćuju

One potpuno razumiju da neće zadržati liniju ako jedu kroasane dvaput dnevno. Ipak, neće sebi ništa zabraniti. Vole i vino i čokoladu, i u tome uživaju, kao i u mnogim drugim ukusnim stvarima i to si ne uskraćuju. Isto vrijedi i za masniju hranu, odnosno meso koje Francuskinje obožavaju, a jedu ga otprilike dvaput tjedno. U vinu, koje dokazano pomaže kod mršavljenja, pak guštaju na dnevnoj bazi. Za umjetna sladila nema mjesta u prehrani užicima sklonih Francuskinja. Radije će izabrati pravu stvar poput šećera i maslaca, ali, već pogađaš, u malim količinama.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Jedu u društvu

Francuskinje i Francuzi vole jesti u društvu i to ne uključuje samo obitelj i prijatelje nego i kolege na poslu. Štoviše, ako na poslu odeš jesti sama, kolege to mogu smatrati čudnim pa čak i nepristojnim. Studije su pokazale da Francuzi 80 posto obroka pojedu u društvu drugih ljudi, a poznato je da kada jedemo u društvu pojedemo manje jer imamo veću potrebu kontrolirati se. 
Sad smo ti otkrili tajnu vitke linije Francuskinja koje se ipak ne odriču užitka i slasnih zalogaja pa i ti uživaj u hrani, vježbaj i upoznaj joie de vivre - rezultati neće izostati. 

PIK šunke idealan su odabir za sve one koji žele ukusno jelo, ali i paze na svoje tijelo. Sadrže samo 2% masnoće pa je uz njih vrlo lako biti i sit… i fit! Saznaj više!

 

Photo: None

Komentari 0