Moda
Lejla Filipović

Lejla Filipović u posljednje vrijeme nosi dosta Silk & Cashmere komada. Riječ je o turskom brendu...

  • Već 30 godina, brend Silk & Cashmere izrađuje predivne odjevne komade od najfinijih prirodnih materijala, svile i kašmira
  • Njihov dizajn voli nositi i Lejla Filipović, koja je zablistala u nekoliko njihovih modela
  • Uz korištenje prirodnih materijala, brend obraća pozornost i na održivu modu te stavlja naglasak na ulaganje u tzv. investment pieces, bezvremenske i visokokvalitetne odjevne komade

Silk & Cashmere svjetski je poznati brend koji je 2020. jednu od svojih trgovina otvorio i u Sarajevu. Njihove predivne i visokokvalitetne modele obožava i Lejla Filipović, supruga Tarika Filipovića. Lejla je sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila fotografije u Silk & Cashmere svilenom kaftanu te svilenoj košulji.

Kaftan je Lejla nosila prilikom godišnjeg odmora na moru, za odlazak na plažu te ga je elegantno kombinirala s crnim dvodijelnim kupaćim kostimom i slamnatim šeširom.

Bijelu svilenu košulju ovog brenda Lejla je nosila prilikom posjete Sarajevu te ju je kombinirala sa šarenim širim modelom hlača od sličnog materijala, te modnim dodacima u neutralnim nijansama, pletenom torbicom i jednostavnim modelom sandala. 

Ulična moda Možda vas zanima Uređena poput holivudske dive, ova je dama prošetala ulicama Splita Rubrika Moda Moda

Prošle godine jednom prilikom Lejla je također nosila svilenu košulju ovog brenda, taj put u nježnoj svijetloružičastoj nijansi te uz fotografiju napisala "Put svile ili karavanski put je naziv za mrežu karavanskih putova čiji glavni cilj je bio povezivanje Sredozemlja s istočnom Azijom. Puno godina poslije svila je našla put do mene. Poput najljepšeg dodira", opisala je Lejla.

Visokokvalitetni, prirodni i meki materijali glavni su zaštitni znak ovog brenda koji ove godine slavi trideset godina poslovanja, a osnovala ga je Aysen Zamanpur, 1992. u Turskoj. Danas se Silk & Cashmere trgovine nalaze diljem svijeta, uključujući London, Pariz i Ženevu.

brend Silk & Cashmere | Autor: Instagram @silkandcashmere_bih Instagram @silkandcashmere_bih svilena marama i kardigan od kašmira Silk & Cashmere

Jednostavno i elegantno dizajnirana odjeća od nekoliko vrsta pamuka, vune, svile, viskoze, lana i stopostotnog kašmira može se pronaći u ženskim i muškim Silk & Cashmere kolekcijama, a brend u ponudi ima i modne dodatke, kao i opremu za uređenje doma, uključujući posteljinu, deke i prekrivače.

brend Silk & Cashmere | Autor: Instagram @silkandcashmere_bih Instagram @silkandcashmere_bih svilena košulja Silk & Cashmere

Silk & Cashmere proizvodi kvalitetne i bezvremenske modele odjeće koji mogu trajati godinama, čime se stavlja naglasak i na održivost mode i važnost ulaganja u odjeću dizajna koji nikad ne izlazi iz mode, izrađenu od visokokvalitetnih materijala.

Možda vas zanima So hot! Tri modela torbica bez kojih nećemo moći zamisliti jesen Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@lejla.filipovic

Komentari 0