Moda

7 modnih dodataka koji će svakom outfitu dati instant dozu luksuza

  • Ljeto je godišnje doba u kojem doživaljavamo nezaboravne, prelijepe trenutke
  • Svakako tome doprinosi i ljetna moda - lepršava, prozračna, svijetla i ženstvena!
  • Zato smo se brzo bacili u potragu za omiljenim modnim dodacima koji će zaokružiti svaki ljetni stajling i dati mu luksuzniji izgled

Ponekad je zaista dovoljno malo da stajling podignemo za sasvim novu razinu. Taj efekt postići ćemo ukoliko postojeće odjevne komade začinimo s nekoliko novih modnih dodataka. To mogu biti modni dodaci koji su trenutni hit, ali i bezvremenski modni dodaci koji su uvijek dobrodošli, bez obzira na aktualna događanja na modnoj sceni. Jedino što je važno je da tim istim modnim dodacima postignemo 'wow' efekt.

Mi smo odabrali 7 modnih dodataka koji će u trenu podignuti baš svaki ljetni stajling i osigurati mu instant dozu luksuza.

Ljetni šešir

Šeširi su kroz povijest oduvijek predstavljali simbol profinjenosti i luksuza. Nosile su ih samo dame, iz dobrostojećih obitelji, a iako su i danas nezaobilazan detalj na službenim kraljevskim događajima, šešire danas nose pripadnice svih društvenih slojeva, i to u svim prilikama. Dok su u zimskim mjesecima vrlo popularni šeširi od vune i sintetike, u ljetnim mjesecima trendseterice posežu za njihovim slamnatim inačicama. Veliki slamnati šešir nesumnjivo će začiniti baš svaki ljetni stajling, a pritom će te i zaštiti od štetnih sunčevih zraka.

 | Autor:

Sunčane naočale

Omiljeni modni detalj u ljetnim mjesecima zasigurno su sunčane naočale. Vole ih žene svih dobnih skupina, a iako se prvenstveno preporučuju kako bi zaštitili oči, važan faktor prilikom kupovine istih je, dakako, dizajn. Mnoge žene su na brendirane naočale spremne izdvojiti i nekoliko tisuća kuna, no danas je ponuda toliko velika da zaista ne moramo potrošiti hrpu novaca na lijepe i kvalitetne naočale. Ukoliko želiš postići profinjeni izgled i stajlingu dati dozu luksuza, savjetujemo ti da posegneš za naočalama s mačkastim okvirom s kojima ćeš izgledati poput prave dame.

 | Autor: Fossil Fossil

Efektni nakit

Jedan od najboljih načina da začiniš svoj ljetni outfit, bez puno muke i nauke, je pomoću nakita. No, treba imati mjeru, kako ne bi postigla kontraefekt. Zapamti, želiš postići luksuzan look, a to ćeš najbolje učiniti ako se odlučiš za decentne komade nakita. Dodatan savjet je da nikada istovremeno ne nosiš ogrlicu, prsten, narukvicu i naušnice jer time riskiraš da tvoj stajling izgleda prekičasto. Naravno, postoje iznimke, no ukoliko nisi vješta u tome, radije istovremeno nosi samo jedan ili dva komada nakita. 

 | Autor: Fossil Fossil

Prekrasne Fossil biserne naušnice nepogrešiv su izbor. Osim što su simbol luksuza i glamura, odlično će se uklopiti u stajlinge za dnevne i večernje prigode. Fossil je nedavno predstavio i kolekciju Georgia Vintage Flower kolekciju koja je, kao što i sam naziv kaže, satkana od preslatkih motiva cvijeća. Ova narukvica sa suptilnim cvjetićima savršen je dodatak stajlingu za ispijanje kave na špici, ali i za večernje izlaske. Stajling možeš začiniti i efektnom ogrlicom poput ove Fossilove, koja će u trenu zasjeniti sve druge modne dodatke na tebi.

Vječne espadrile

Iako njihova povijest seže u 14. stoljeće, za popularizaciju planetarno popularnih espadrili zaslužna je tvrtka za obuću Castañer osnovana još davne 1927. godine, a njihovom šarmu podlegla je i Coco Chanel koja ih je ljeti nosila na francuskoj rivijeri. 1960. dizajner Yves Saint Laurent uvrstio ih je u svoju ljetnu kolekciju u Parizu, nakon čega je nastala opća pomama za espadrilama - prvo u Europi, potom i u ostatku svijeta. Espadrile dan danas obožavaju žene koje njeguju damski look pa, ukoliko ih još uvijek nemaš u svojoj kolekciji obuće, savjetujemo ti da to čim prije promijeniš.

 | Autor:

Elegantni sat

Čak i ako se ne voliš pretjerano kititi, priznat ćeš da je kvalitetan, elegantan sat uvijek lijepo vidjeti na ženi. Sat je još jedan u nizu praktičnih modnih dodataka koji stajlingu daje dozu profinjenosti i luksuza, posebno ukoliko odabereš model decentnog dizajna i vječne elegancije. Fossil je nedavno lansirao svoju ljetnu kolekciju, a mi smo se zaljubili u  tri modela koja odišu luksuzom. 

 | Autor: Fossil Fossil

Prvi model je odlična opcija ukoliko preferiraš klasične satove s metalnim remenom koji će lako uklopiti u svaki stajling, bez obzira na boje, uzorke i krojeve odjeće koju nosiš. Za one dame koje se vole isticati detaljima, predlažemo model Jacqueline u boji rozog zlata. Nehrđajući čelik i rose gold boja remena doista su odlična kombinacija, ali ono što nas je oduševilo je šareni motiv cvjetića na brojčaniku koji će sigurno privući poglede. Ukoliko radije biraš modne detalje s retro prizvukom, bezvremenski sat sa smeđim kožnim remenom je pun pogodak.

Slamnata torba

Sjećaš se ručno izrađenih slamnatih cekera za plac i heklanih torbi koje su izrađivale naše bake i prabake? E, pa vrijeme je da ih posudiš od baka jer ni ovog se ljeta ne nosi ništa osim njih. Pletene torbe od slame, rafije, ratana, tekstila, vune, konca i raznoraznih srodnih alternativa apsolutni su 'must have' već toliko dugo da su postale simbol ljeta. To što odišu elegancijom samo je još jedan dodatan plus. Za dašak luksuza posegni za slamnatom torbom u kombinaciji s kožnom ručkom.

 | Autor:

Pleteni remen

Čak i najjednostavnija ljetna haljina izgledat će genijalno ukoliko je u struku začiniš kožnim remenom. Osim što će ti vizualno suziti struk i naglasiti obline, stajling će u svega nekoliko sekundi izgledati kompletirano. Najbolji ljetni izbor su pleteni remeni koji su najčešće izrađeni od prave ili eko kože, prvenstveno zbog svog originalnog dizajna koji će se odlično uklopiti uz slamnatu torbu, espadrile i šešir.

 | Autor: Fossil Fossil

Photo: Shutterstock

Komentari 0