Moda

Lakirani kožni kaput je it stvar - evo tko ga sve nosi od domaćih poznatih dama

  • Dizajneri su ove sezone apsolutno odlučili predmetima od kože dodati sjaj
  • Nakon metalik kožnih hlača sad su u fokus došli lakirani kožni kaputi
  • Trend se izgleda zahuktava. Nose ga brojne Hrvatice - i stvarno dobro izgleda

Već smo na početku sezone pisali kako će ove zime u fokus doći kožne hlače metalik sjaja. Ok, metalik i lakirano nije isto, ali sjaj je sjaj! Dizajneri su ove godine kožnatim komadima apsolutno dali sjajni finiš. Koža se na brojnim komadima tako obrađuje da izgleda sjajno, čak i kad joj tekstura dočarava ispucali ili zgužvani izgled.

Ovi komadi nisu svečani, kao što su nekada bile lakirane cipele i torbice, visokog sjaja u kojima smo se mogli ogledati skoro kao u zrcalu (i na kojima je ostajao svaki otisak prsta, trebalo ih je stalno brisati!). Ovi novovjeki komadi od sjajne kože nose se svakodnevno, u uobičajenim dnevnim kombinacijama kad poželimo odjenuti kožnu jaknu ili kožni kaput. Komadi od ovakve lakirane kože jednostavno se i održavaju: mrlje se uklanjaju vlažnom krpom ili ako baš zatreba, blagim sapunom.

Kako nositi lakirane kožne kapute? Lijepo će ići uz neutralne boje i mat tkanine - ne želimo, ipak, previše sjajiti. Fino idu uz zimske komade, na primjer debele džempere, suknje od buklea i štofaste hlače. No nema nikakvog razloga da ovaj kaput ne odjenemo i na traperice i bijelu košulju. Uostalom, naše će ti poznate cure pokazati kako nose lakirani kožni kaput - možda pronađeš inspiraciju u njihovim stylinzima. 

Ulična moda Možda vas zanima Koža na kožu, na kožu... Dvije prijateljice blistaju u vrtoglavo visokim čizmama i kožnim jaknama Rubrika Moda Moda

Nevena Rendeli

Nevena je odabrala prekrasni kožni kaput na dvostruko kopčanje u svijetlo smeđoj boji. Nosi ga čizme traktorskog đona i debeli pleteni pulover.

 

Pamela Badžek

Pamela je složila dvije kombinacije s lakiranim kožnim kaputom. Prvi, zanimljive zelene boje nosi preko oversize kariranog sakoa i minice. Drugi crni (zanimljivi su bijeli šavovi na nemju) je za kišni dan odjenula s huntericama i puloverom na pruge koji je hit ove jeseni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pamela Badžek (@august_xvi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pamela Badžek (@august_xvi)

 

Marijana Batinić

Naša voditeljica je odabrala kaput s kožom izgužvanog efekta u tamnoj smeđoj boji s remenčićima oko rukava.

 

Lana Biželj

U prvoj je kombinaciji bež kaput odjenula na satensku slip haljinu (sjaj na sjaj) ciklama boje, a u drugoj crni lakirani kaput kombinira s puloverom na pruge (jesmo rekli da je hit komad? jesmo) i crnom minicom. Ček', ček', pa to je isti kaput kao Pamelin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Biželj (@lanabizelj)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Biželj (@lanabizelj)

 

Paula Sikirić

I, evo još jednom istog crnog lakiranog kaputa. Paula ga je odjenula u kupnju zdrave hrane...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #ŠIKSIK (@paulasik)

 

Photo: Instagram@nevenarendeli

Komentari 0