Moda
kožne jakne

Kožne jakne idealne su za prijelazne dane, pronašli smo najljepše!

  • Od klasične bikerske do elegantnih sakoa, ove jeseni koža vlada jaknama
  • Biramo između modela od prave i umjetne kože koji pružaju eleganciju i ležernost
  • Osim crne, ove sezone dolazi i prava rapsodija boja u brojnim modelima

Pri pomisli na prijelazne dane kada nam polako dolazi jesen, najčešće nam na pamet padaju hladniji dani i kiša. A s tim vremenskim uvjetima i vječno pitanje – treba li mi jakna? Za takve situacije u pomoć uskače jedan pravi modni klasik – kožna jakna.

kožne jakne | Autor: Instagram@dorica505 Instagram@dorica505

To je ultimativna jakna za super cool izgled kada bilo koju kombinaciju poželimo podići u samo jednom koraku. Također, kožna jakna je sjajna investicija za budućnost jer one iz sezone u sezonu postaju mekše, ali zadržavaju svoj oblik. Doduše, moramo uzeti u obzir kako se koža malo rasteže nakon prvih nekoliko nošenja, pa je uvijek bolje uzeti broj manje ako želimo da nam prati siluetu tijela.

Mango Možda vas zanima Baš poput čokolade! U Mangu smo pronašli savršenu torbu za jesenske dane Rubrika Moda Moda

kožne jakne | Autor: Instagram@matea.miljan Instagram@matea.miljan

kožne jakne | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Reserved (599,90 kn), Mango (899,90 kn), Zara (299,90 kn)

Naravno, pronaći savršenu jaknu je nerijetko teže nego što se čini na prvi pogled, ali uz današnje trendove je ipak malo lakše. Od kultnih motorističkih ili popularno zvanih bikerskih jakni koje su ukrašene patentnim zatvaračima i zakovicama, danas u ponudi brojnih trgovina nalazimo i sve popularnije kožne sakoe. Osim sakoa, sve je veći odabir boja koje ipak dolaze u pravim jesenskim nijansama. Zagasito zelena, crvena te sve nijanse smeđe idealne su za malu dozu kolorita u sivim danima.

kožne jakne | Autor: Instagram@click4chic Instagram@click4chic

kožne jakne | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Cotton On, Zalando (489,00 kn), Zara (399,90 kn), Mango (1.599,90 kn)

Kožne jakne najčešće su dužine do kukova, ali sve su popularniji i duži modeli, a krojevi se također s lakoćom prilagođavaju svakom tipu građe. Od strogih jednostavnih linija, preko A modela koji nas asociraju na mini haljine pa sve do modela s dvostrukim kopčanjem!  

kožne jakne | Autor: Instagram@nikalalicic Instagram@nikalalicic

kožne jakne | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Stradivarius (199,90 kn), Monki, Zalando (449,00 kn), Stradivarius (699,90 kn)

A kada je u pitanju kombiniranje, kožna jakna postaje prava kraljica jesenskih lookova! Od ležernih kombinacija s casual hlačama pa čak i donjim dijelovima trenirke uz jednostavnu majicu i šiltericu dobiva sportsko lice, dok već u iduće, trenutku izgleda glamurozno u kombinaciji s mini suknjom i visokim potpeticama. Poigravanje kožnom jaknom je omiljena igra svih ljubiteljica mode, a mi jedva čekamo vidjeti najnovije sezonske kombinacije!

kožne hlače Možda vas zanima Vladavina kožnih hlača se nastavlja, ali ove jeseni dolaze u visokom sjaju! Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@august_xvi

Komentari 0