Moda

Koliko često STVARNO trebamo prati grudnjake?

I? Da čujemo... Koliko često pereš svoje grudnjake? Svaki dan? Jednom tjedno? Jednom mjesečno?

Možda nikada nisi razmišljala o tome, ali zapravo je totalno korisno znati koliko često bi se grudnjaci ustvari trebali prati. Odgovor stručnjaka bi te mogao iznenaditi jer to i nije tako često kao što smo mislile... Prekomjernim, odnosno prečestim pranjem, tvoji grudnjaci gube elasticitet koji je nužan za potporu koju zahtijevamo i želimo. Samim time, vlakna tkanine mogu popucati i brže se istrošiti.

 

Objavu dijeli Yamamay (@yamamayofficial)

Dakle, da skratimo priču, generalno pravilo glasi: peri svoje grudnjake svakih 3 - 6 nošenja. Ovaj vremenski okvir je naravno određen klimom u kojoj živiš, količinom znojenja te mirisima. Naravno da grudnjak koji ima mrlje ili neugodan miris treba prati odmah. Sportski grudnjaci se svakako trebaju oprati nakon svakog nošenja, ali tvoji fancy čipkasti modeli izdržat će i do šest nošenja prije nego zatrebaju pranje. Savjet plus: uvijek peri grudnjake u hladnoj vodi, kako bi zadržali oblik i čvrstoću što dulje!

Možda vas zanima Pogreške s donjim rubljem koje svi radimo Rubrika Moda Moda

Možda moraš prati svoje grudnjake češće, a možda rjeđe nego prije, ali imamo dobru vijest: onaj tko je rekao da se grudnjaci isključivo peru na ruke, bio je u krivu! Samo jako delikatni ili ultra skupi grudnjaci zahtijevaju ručno pranje. Svi tvoji ostali grudnjaci mogu najnormalnije u perilicu! Samo nikako u sušilicu, to će ih dokrajčiti.

I posljednji savjet kako svoje grudnjake što duže održati u dobrom stanju je rotirati ih i ne nositi isti komad danima za redom. Tako će se tvoj grudnjak može vratiti u prvobitno stanje i oblik te u konačnici - trajati dulje! 

Photo: Instagram

Komentari 0