Moda

Kako uloviti stvarno vrijedne komade i izvući najviše iz Zarine rasprodaje?

  • Zarine su rasprodaje poznate, a šopingholičarka koja čuči u nama uvijek ih vreba
  • Trgovina ima odjeljak "posebne cijene" u web trgovini na kojoj s vremena na vrijeme možeš pronaći artikle s popustom iz trenutne kolekcije, ali izbor nije previše impresivan
  • Najveće rasprodaje su dva puta godišnje, ona ljetna i zimska, a donosimo ti nekoliko savjeta kako uloviti željene komade kada ludilo počne

Cijene najvećeg djela odjeće i asesoara iz Zarinih kolekcija snižavaju se dva puta godišnje - u prosincu (zimska rasprodaja) i u lipnju (ljetna rasprodaja). Datum početka ljetne rasprodaje uvijek je velika nepoznanica, a zimska rasprodaja počinje istog dana svake godine, odmah nakon Božića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA Official (@zara)

Prije nego što rasprodaja započnice, možda bi se željela "pripremiti" za ulov na komade do kojih želiš doći. Dobro je biti oprezan kako nebi pokupavala sve što ti treba i netreba, pa ćeš u nastavku pronaći nekoliko savjeta i trikova za kupnju kada rasprodaje počnu.

Lanena suknja Možda vas zanima Ove ljetne suknje obožavamo bez obzira na godine. Donosimo najljepše primjerke iz aktualne ponude Rubrika Moda Moda

Prvo, pregledaj svoj ormar i razmisli što ti treba i što možeš kombinirati s komadima koje već posjeduješ.

Zatim, pregledavajući web trgovinu, svakako u košaricu dodaj komade koji ti se sviđaju, ali prije nego što se odjaviš, vrijedi razmisliti o tome koliko ćeš uistinu puta nositi kupljeni komad odjeće. Jer često se dogodi da nešto već nakon par nošenja, izgustiraš ili zaključiš da to nije to i zatim samo zauzima prostor u tvojoj garderobi. Dobro je znati hoćeš li nešto nositi 30 puta ili više, što je ujedno sjajan način da osiguraš da kupuješ što pažljivije i održivije što možeš. 

Naravno, kada započne rasprodaja osim navale na online trgovinu, često se čeka u redu kako bi ušli u Zaru. Ako želiš odmah isprobati komade koji ti se sviđaju direktno u trgovini, evo nekoliko vrijednih savjeta kako zajamčeno pronaći komade koje si promatrala cijele sezone. Na rasprodaji u Zari definitivno ćemo loviti haljine s napuhanim rukavima, uzorcima, blejzere i laganu odjeću. Neke stvari u trgovini španjolskog lanca nestaju prvog dana prodaje, tako da stvarno vrijedi požuriti.

Možda vas zanima Naše čitateljice testirale su nove beauty proizvode protiv pigmentacijskih mrlja. Evo koji su njihovi dojmovi Rubrika Beauty Beauty

Ne, nije bež ni bijela! Evo koja boja grudnjaka se neće prozirati ispod bijele majice

Prvo trebaš usmjeriti pozrnost prema stvarima koje su najpopularnije. Stoga se odluči za klasične komade koji će se brzo prodati poput haljina, torbica, cipela i blejzera. Drugi komadi, poput košulja, vjerojatno će još uvijek u ponudi i u drugom krugu rasprodaje. Također ne zaboravi  istražiti trendove za nadolazeću sezonu prije kupnje. To je dobar način da vidiš što je "hot" i još bolji da vidiš što će trajati. Uvijek je bolje uložiti u neke bezvremenske komade koje ćeš nositi još puno sezona.

Možda vas zanima Tri modela bijelih haljina koje će se najviše nositi ovog ljeta Rubrika Moda Moda

Kupci uvijek pitaju hoće li u trgovinu stići još ovakvih stvari? No osoblje ne zna kako će izgledati ostatak sezone, kažu iz Zare. Postoje ključni trendovi, ali budući da Zara dizajnira, proizvodi predmete i distribuira ih u roku od samo nekoliko tjedana, ne može se predvidjeti što dolazi. Menadžeri će znati što dolazi tek kad izvrše narudžbu za zalihe sljedećeg tjedna. Poruka je da se ne oslanjaš na nešto što misliš da će biti u prodaji, jer možda ipak ne bude tako i ostati ćeš bez željenog komada.

Photo: Instagram@zara.outfits

Komentari 0