Moda
1/7

Kako organizirati vlastito vjenčanje?

Kažu kako je dan vjenčanja najljepši dan u životu svakog para. Međutim, osobe koje nisu organizirale svadbu ne znaju kako ponekad organizacija vjenčanja dovede do svađe, suza ili barem nervoze. Svoja iskustva s organizacijom s nama su podijelili zaručnici Irena Maras i Hrvoje Jurković.

Irena i Hrvoje upoznali su se prije 5-6 godina preko zajedničke prijateljice, ali trebalo je neko vrijeme da se dogodi ljubav. Tek kada je ista ta prijateljica selila u Berlin, na oproštajnoj večeri prije nekoliko godina počele su frcati iskre.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL

Vjenčanje su počeli planirati godinu dana ranije, a kako Irena kaže tako rano su počeli iz razloga jer je ona željela vjenčanje u rano proljeće i trebalo je uskladiti godišnje doba s terminima restorana, benda i sl.

Istraživanje i preporuke – ključ dobrog vjenčanja

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies "Kada smo krenuli u organizaciju, većinski dio sam ja istražila jer je Hrvoje bio poslovno u inozemstvu. Krenula sam s forumima sa temom vjenčanja, da barem okvirno vidim što je aktualno i po kojoj cijeni. Najviše sam se iznenadila cijenama fotografa. Nisam očekivala da su kod pojedinaca cijene tako visoke", objašnjava Irena i dodaje kako je Hrvoju najveći šok bila cijena smokinga.

Na kraju se odlučio za šivanje po mjeri što će ga izaći oko 20% jeftinije nego da ga kupuje u dućanu.

Kada ih se pita o tome što im je najvažnije na svadbi, složno odgovaraju kako vjeruju da je atmosfera ključna za uspješnu svadbu:

"Bez dobrog benda to je teško izvedivo, tako da bismo rekli da je nama definitivno najvažniji bend. S odličnom hranom, divnim ambijentom, a lošim bendom, sve pada u vodu. Nitko ne želi da mu gosti večer provedu sjedeći, zar ne?"

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL

Odabir restorana nije bio problem, jer se dogodila ljubav na prvi pogled. Bend su pronašli nakon dvadesetak pregledanih stranica na internetu, a pozivnice, zahvalnice i uređenje su prepustili profesionalcima koje su slučajno našli na internetu.

"Imali su taj retro štih koji smo tražili, tako da su nas prvo osvojile njihove pozivnice, a onda i sve ostalo. U našem slučaju je najgore bilo s potragom fotografa. Gotovo ništa od ponuđenog na tržištu nam se nije svidjelo, a ono što bi nam se i svidjelo, uglavnom bi bilo za naš pojam preskupo. Nismo željeli klasične, "svatovske" fotografije, pa je i to dodatno otežavalo potragu. Po preporuci smo došli do jedne odlične, mlade fotografkinje i napokon smo mogli odahnuti", istaknula je Irena.

Kako imaju sličan ukus, Hrvoje i Irena nisu imali mnogo nesuglasica nego su se samo nadopunjavali idejama. Oboje su znali kakvu svadbu žele i smatraju da je to ključno za organizaciju bez trzavica. Kažu kako, da idu u organizaciju ispočetka, ne bi ništa mijenjali:

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Definitivno ne bismo angažirali profesionalca, jer mi najbolje znamo što želimo. Od početka smo imali jasnu sliku svadbe i samo smo tražili najbolji tim koji bi realizirao naše ideje", spremno odgovaraju.

Kada se radi o savjetima koje su dobili prije vjenčanja i koje bi dali drugim mladencima kažu kako radije ne bi o tome. Naime, ističu kako će sve svoje propuste shvatiti tek kada vjenčanje prođe.

Više slika pogledajte u galeriji...

Više o organizaciji vjenčanja saznajte ovdje.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0